Zoeken

Trots - bloemen en de LHBTQIA+ gemeenschap

De tentoonstelling TROTS, met foto’s van Tengbeh Kamara en bloemeninstallaties van Sophie Engels, toonde de diversiteit in de Rotterdamse LHBTQIA+ gemeenschap in samenhang met verschillende soorten bloemen. De foto’s zijn portetten van mensen uit die gemeenschap, omringd met de bloemen die ze aanspreken. De combinatie van de persoonlijke band met de flora en de fototechniek van Tengbeh Kamara, zorgt voor een intiem beeld van de tien geportretteerden.

Ma’ma Queen: “De kleur geel in de bloemen en progressvlag vertegenwoordigt het zonlicht, wat ik een mooie verbinding vind met de LHBTQIA+ community. We stappen vanuit de schaduw in het licht, tonen ons ware zelf en vieren dat. We wensen dat al onze drags dit gevoel kunnen ervaren wanneer ze voor de eerste keer in volledige drag een openbare ruimte betreden.”

Leo Prins: “Toen ik de bloemen uit mocht kiezen, was dit de eerste die ik zag. De lelie sprak me gelijk aan omdat mijn meisjesnaam van deze bloem komt. Het voelt als een eerbetoon aan mijn verleden. De oude ik heeft me gebracht naar het nu: het nu dat je op de foto ziet, de Leo van vandaag, met de lelies die ik was.” 

De fototentoonstelling ‘TROTS – bloemen en de LHBTQIA+ gemeenschap’ is georganiseerd in samenwerking met Rotterdam Pride, en duurde van (Roze Zaterdag) 18 juni t/m 30 oktober 2022.