Nacht van de Vleermuis in het Kralingse Bos

[24 augustus 2021] Het Kralingse Bos staat al jaren te boek als een van de betere plekken om in Rotterdam van vleermuizen waar te nemen. Voor één vleermuissoort in het bijzonder zijn het bos en andere grote parken onmisbaar: de laatvlieger.

Gemeente Rotterdam heeft de laatvlieger tot een van de iconen van de Rotterdamse stadsnatuur uitgeroepen. En terecht, want de aanwezigheid van laatvliegers is een teken dat de stadsnatuur gezond is.

Rotterdam weet nog veel te weinig over de laatvlieger. Waar bevinden de kolonies zich? En wat eten Rotterdamse laatvliegers zoal? Essentiële vragen om tot een goede bescherming te komen.

Daarom is gemeente Rotterdam samen met Bureau Stadsnatuur een onderzoek gestart om meer te weten te komen over de laatvlieger en andere Rotterdamse vleermuizen.

Wie dat van dichtbij mee wil maken is welkom op zaterdagavond 28 augustus in het Kralingse Bos. In het kader van de landelijke Nacht van de Vleermuis tonen de ecologen van gemeente Rotterdam, de boswachters én de ecologen van Bureau Stadsnatuur hoe het vleermuisonderzoek wordt uitgevoerd. Dit is een uitgelezen kans de wilde vleermuizen van onze stad te zien en te horen.

Meedoen?
Aanmelden kan via vleermuis@bureaustadsnatuur.nl [update: deze activiteit is VOLGEBOEKT]

Wanneer
Zaterdag 28 augustus 2021, 20:30 – 23:00uur

Waar
Kinderboerderij De Kraal, Kralingse Bos

Locatie
Langepad 60, 3062 CJ Rotterdam

Voor wie
alle leeftijden

Kosten
gratis

Aanmelden
vleermuis@bureaustadsnatuur.nl (max 30 pers.) [update: deze activiteit is inmiddels VOLGEBOEKT]

Extra info
In samenwerking met de boswachters van gemeente Rotterdam en Natuurstad. Vogelklas Karel Schot zal enkele herstelde vleermuizen komen vrijlaten.

De Rotterdamse Nacht van de Vleermuis wordt georganiseerd door Bureau Stadsnatuur met medewerking van: gemeente Rotterdam, Natuurstad, Vogelklas Karel Schot en Vleermuiswerkgroep Nederland. 

Zomervakantie in Het Natuurhistorisch!


 

Vacature! Collectiebeheerder Vacature!

Ook open op maandag en allerlei extra activiteiten. Benieuwd wat en wanneer? Check het hier.