Nieuw boek – Het grote thuisnatuurklooiboek

[15 april 2021]  Deze maand is een nieuw doe-boek uitgekomen waar het museum aan heeft bijgedragen. Het Grote Thuisnatuurklooiboek is een activiteitenboek voor kinderen en ouders die toe zijn aan een lekkere dosis natuur. In het bos, maar ook de natuur in en om het huis en in de stad. Want natuur is overal! 

Activiteitenboek
In het boek vind je veel verschillende activiteiten: je kunt leren, kijken, experimenteren, verzamelen, opzoeken, speuren of je eigen natuurmuseum maken. Kinderen zijn even weg van het scherm en leren op een speelse manier in hun omgeving de natuur zien en onderzoeken. De activiteiten zijn gemaakt door de Nederlandse natuurmusea en linken derhalve aan bijvoorbeeld een collectiestuk, een gehele verzameling, een expert of er is een andere link met het museum. Motto bij de samenstelling van het boek was ‘Weg van het scherm, lekker (buiten) klooien!’. 

Het boek is gemaakt door Astrid Poot (medeoprichter en baas van Stichting Lekkersamenklooien) en de Nederlandse natuurmusea die verenigd zijn in de Stichting Nederlandse Natuurhistorische Collecties (SNNC) hebben de activiteiten geleverd. 

Over de auteur 
Astrid Poot is medeoprichter en baas van Stichting Lekkersamenklooien (bekend van de poster met 50 gereedschappen). Haar energie, kennis en talent zet ze in om zoveel mogelijk mensen gelukkig, sterk en autonoom te maken. Ze doet dat met gezinnen, leerlingen en leerkrachten, museumbezoekers, bedrijven en makers; vastberaden werkend aan een mooie wereld.  

De Nederlandse natuurmusea 
Naast Astrid Poot hebben de volgende musea activiteiten aangeleverd: Naturalis, Ecomare, het Museon, Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Universiteitsmuseum Utrecht, Natuurmuseum Brabant, Teylers Museum, de Bastei, Natura Docet Wonderryck Twente, Natuurmuseum Fryslân, Natuurhistorisch Museum Maastricht en Hortus Leiden. 

Het boek direct via de uitgeverij te koop voor de kleine prijs van 7,50 euro. Zodra het museum weer open is, ligt het boek ook in onze museumwinkel. 

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Online reserveren met tijdslot is niet meer nodig
 

Vooraf online een ticket met een vaste starttijd boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden.

Lees hier welke coronamaatregelen nog gelden, en welke niet meer.

Op vrijdag 29 oktober is het museum van 19:00 - 21:30 open. Kom doodleuk griezelen!