Zoeken

Het Natuurhistorisch in de race voor de RAAK Stimuleringsprijs 2021

[3 november 2021]  Met een doodleuk plan voor een inclusieve museumervaring voor mensen met een visuele beperking is het Natuurhistorisch Museum Rotterdam een van de drie finalisten van de RAAK Stimuleringsprijs 2021. Tot en met 30 november kan iedereen online stemmen op de drie kanshebbers. Het Natuurhistorisch neemt het hierbij op tegen Museum Het Schip (Amsterdam) en Rijksmuseum Muiderslot (Muiden).

Het plan waarbij een speciale audiotour wordt gekoppeld aan museumstukken die iedereen mag aanraken, is volgens museumdirecteur Kees Moeliker een regelrechte winnaar:

Doodleuk voelen aan een geribbelde olifantenkies en de zachte krulstaart van een eend of het zingen van een potvis horen – in het museum wil je al je zintuigen gebruiken. Dezelfde beleving voor iedere bezoeker, dat realiseren wij. Daarom verdient het Natuurhistorisch Museum Rotterdam die eerste prijs!

Stem hier! 

 

Over de RAAK Stimuleringsprijs
De RAAK Stimuleringsprijs maakt projecten mogelijk die zorgen voor een inclusieve museumervaring voor mensen met een visuele beperking. Uit alle inzendingen heeft de jury onder voorzitterschap van cabaretier en columnist Vincent Bijlo 3 finalisten gekozen. Tot 30 november 2021 kan iedereen in Nederland een stem uitbrengen via www.raakstimuleringsprijs.nl. Op basis van het aantal stemmen wordt bepaald welk plan de eerste, tweede en derde prijs krijgt. Het winnende museum krijgt € 30.000,- om het plan uit te voeren. De prijsuitreiking is op woensdag 8 december.

De RAAK Stimuleringsprijs wordt sinds 2016 uitgereikt – aanvankelijk door het Oogfonds, sinds dit jaar voor het eerst door de Oogvereniging. Dit gebeurt in samenwerking met Stichting Accessibility / Bartiméus en Koninklijke Visio. De prijs wordt mogelijk gemaakt door diverse fondsen in het oogveld.