De 50.000ste bezoeker komt er aan!

[27 december 2016] In de komende dagen, misschien wel vandaag, zal Het Natuurhistorisch de 50.000ste bezoeker van het jaar verwelkomen. Het museum boekt daarmee een recordaantal*. Er zal op dat moment een fles bubbels knallen en de geluksvogel krijgt een Vriendenkaart (met doorlopend gratis toegang) cadeau.

Het museum is de rest van het jaar 2016 open, met onder andere de tentoonstellingen ‘Jan van der Kooi – Meesterschilder’, ‘De Nederlandsche Vogelkalender 2017’, ‘Het kuurtje, hoe lang nog?’ en voor kinderen de leuke speurtocht 'Huma’s kerstfeest’.

* Het record dat gebroken is, stond op 49.000 bezoekers in 2006. De laatste vijf jaar schommelde de bezoekersaantallen tussen de 37.800 en 47.500. Een extreem topjaar was 1998 toen het museum letterlijk werd platgelopen door duizenden bezoekers van de 'Super Insectenshow' die met een kaartje van de Kunsthal gratis het Natuurhistorisch Museum konden bezoeken (en dat ook deden). Die uitschieter tellen we niet mee in dit overzicht.

We zijn weer open!

Vanaf 1 juni is Het Natuurhistorisch weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen: 

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is voor alle bezoekers verplicht vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Zie je een museumbezoek nog niet zitten (of ben je ziek), bezoek dan Het Natuurhistorisch Online, met filmpjes en de audiotour voor thuis.