Dead Duck Day 2019, een fotoverslag

[6 juni 2019]  Onder de glazen gevel van het museum stond de 24e Dead Duck Day, op 5 juni 2019, stil bij de miljarden raamslachtoffers onder vogels, en de eend die de aanleiding is van de korte ceremonie die dit jaar ongeveer 75 belangstellenden uit alle windstreken trok. Dat aantal was nooit zo hoog. Bijzonder was het  speciale optreden van O.C. Hooymeijer, auteur en illustrator van 'De Nieuwe Gids voor de Niet-Bestaande Vogels van Europa'. De special Dead Duck Day Message werd ingezonden door kraaiengedrag-onderzoeker dr Kaeli Swift. Het 'necrofilienieuws' meldde een geval van dit gedragspatroon bij een brilstern in Australië en bij een oeverzwaluw in Kampen. En jawohl - de Duitse vertaling van De eendenman werd 'verloot' onder de 16 toeschouwers die Dead Duck Day gekleed in een origineel Dead Duck Day t-shirt bijwoonden. Onderstaande foto's zijn gemaakt door Maarten Laupman.

Museum gesloten | closed

Het Natuurhistorisch is in verband met de coronamaatregelen voorlopig gesloten.

Het Natuurhistorisch gaat online doodleuk door! Bezoek 'Museum Online' op onze website.

Wij kunnen in deze coronatijd best wel wat vrienden gebruiken! Meld je hier aan en ontvang het boek 'Natuurschatten' als welkom. 

Voor kinderen is er een gratis zoekkaart waarmee je buiten (en later als het museum weer open is) ook in het museum naar stadsdieren kunt speuren.