Determinatiedag fossiele strandvondsten 27 mei 2018

[26 april 2018]  Op zondag 27 mei 2018 organiseert Historyland in samenwerking met Het Natuurhistorisch een determinatiedag voor fossiele strandvondsten. Deze dag wordt gehouden in het geschiedenisthemapark Historyland in Hellevoetsluis. Van 11:00 tot 16:00 uur kunt u hier terecht met uw strandvondsten van de Nederlandse kust en van binnenlandse vindplaatsen: fossiele of sub-fossiele beenderen, schelpen, gesteenten en stenen en benen artefacten. Paleontologen en biologen van Het Natuurhistorisch, archeologen van de Werkgroep Steentijd Noordzee (WSN) en deskundigen van de Werkgroep Pleistocene Zoogdieren (WPZ) zitten klaar om uw vondsten op naam te brengen.

Naast de mogelijkheid om uw vondsten gedetermineerd weer mee naar huis te nemen is er een programma samengesteld van voordrachten van dertig minuten.

12:00 uur: Marc Simmelink (Hellevoetsluis). Het verzamelen van fossielen op het strand van de Maasvlakte. Waar moet je opletten? Hoe kun je succesvol zijn?

13:00 uur: Bjørn Smit (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed). Archeologisch nieuws naar aanleiding van de vele steentijdvondsten van de zeebodem.

14:00 uur: Dick Mol (Natuurhistorisch Museum Rotterdam). Wat De Zandmotorverzameling van Henk Mulder prijsgeeft.

15:00 uur: Bram Langeveld (Natuurhistorisch Museum Rotterdam). Fossielen determineren – hoe en wat?

Historyland is voor bezoekers van de Determinatiedag toegankelijk tegen gereduceerd tarief.

We zijn weer open!

Vanaf 1 juni is Het Natuurhistorisch weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen: 

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is voor alle bezoekers verplicht vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Zie je een museumbezoek nog niet zitten (of ben je ziek), bezoek dan Het Natuurhistorisch Online, met filmpjes en de audiotour voor thuis.