Het Natuurspreekuur gaat digitaal

[9 april 2020] Het Natuurspreekuur biedt al jaren de mogelijkheid aan museumbezoekers om op elke eerste woensdag van de maand natuurvondsten op naam te laten brengen. Nu het museum vanwege de coronacrisis gesloten is, bieden we die service digitaal aan.

Zoek in schoenendozen en in de vensterbank
Zeker nu iedereen aan huis gekluisterd is en er flink opgeruimd wordt, komen er allerlei spullen uit schoenendozen en meterkasten. Die ene natuurvondst van vorige zomer, is het een steen of een fossiel? Is die veer van een eend of gans? Is het verdroogde insect een kever, maar welke soort? Alles is welkom in de mailbox van conservator Bram Langeveld. Hij doet zijn best om alles op naam te brengen en schakelt daarbij ook de biologen van Bureau Stadsnatuur in. 

Mail een foto van je natuurvondst
Maak een goede foto van het object naast een liniaal of een muntje (voor het formaat) en stuur deze voor 16 april 2020 naar educatie@hetnatuurhistorisch.nl met vermelding van je naam de vinddatum en vindplaats van het voorwerp. De conservator is benieuwd! 

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Geen online tickets met tijdslot meer
 

Vooraf online een ticket met een vaste starttijd boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden.

Lees hier welke coronamaatregelen nog gelden, en welke niet meer.

Op vrijdag 29 oktober is het museum van 19:00 - 21:30 open. Kom doodleuk griezelen!