Het Natuurspreekuur gaat digitaal

[9 april 2020] Het Natuurspreekuur biedt al jaren de mogelijkheid aan museumbezoekers om op elke eerste woensdag van de maand natuurvondsten op naam te laten brengen. Nu het museum vanwege de coronacrisis gesloten is, bieden we die service digitaal aan.

Zoek in schoenendozen en in de vensterbank
Zeker nu iedereen aan huis gekluisterd is en er flink opgeruimd wordt, komen er allerlei spullen uit schoenendozen en meterkasten. Die ene natuurvondst van vorige zomer, is het een steen of een fossiel? Is die veer van een eend of gans? Is het verdroogde insect een kever, maar welke soort? Alles is welkom in de mailbox van conservator Bram Langeveld. Hij doet zijn best om alles op naam te brengen en schakelt daarbij ook de biologen van Bureau Stadsnatuur in. 

Mail een foto van je natuurvondst
Maak een goede foto van het object naast een liniaal of een muntje (voor het formaat) en stuur deze voor 16 april 2020 naar educatie@hetnatuurhistorisch.nl met vermelding van je naam de vinddatum en vindplaats van het voorwerp. De conservator is benieuwd! 

Het museum in coronatijd

Het Natuurhistorisch is weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen:

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is verplicht om vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

In het museum zijn mondmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder.