21 mei: Loop mee met de stadsecoloog

[18 mei 2017] Aankomende zondag 21 mei 2017 nemen de ecologen van Bureau Stadsnatuur bij wijze van uitzondering een groep belangstellenden mee tijdens hun veldwerk. Dit is ter gelegenheid van ‘Fête de la Nature’, het grootste grassroots natuurfestival van Nederland.

Er zijn staan twee onderzoeken gepland. Het eerste onderzoek moet bepalen hoe rijk de stedelijke omgeving aan wilde planten is. Onder leiding van de botanici van Bureau Stadsnatuur en de Rotterdamse Florawerkgroep zal in de binnenstad van Rotterdam naar inheemse flora worden gezocht. Weinigen weten wat een verscheidenheid aan wilde planten tussen stoeptegels en in straatputten verborgen ligt. Het is de verwachting dat het onderzoek een ware eye opener zal zijn.

Het tweede onderzoek is gericht op de vleermuizen van de stad. In het Schiebroekse Park zal vanaf 21:30 uur onderzoek worden gedaan naar deze vliegende zoogdiertjes. De stille hoop wordt gekoesterd dat de in Rotterdam schaarse Rosse vleermuis er zijn opwachting zal maken. Dit zou betekenen dat het Kralingse Bos niet langer de enige plek in Rotterdam is waar deze bijzondere vleermuizen leven.

 

De resultaten van het onderzoek zullen komende najaar worden gepubliceerd in het blad Straatgras, van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Geïnteresseerden kunnen zich voor gratis deelname aan deze onderzoeken aanmelden. Specifieke kennis of vaardigheden zijn niet nodig. De ecologen zullen onderweg alles tonen en uitleggen.  

 

Aanmelden via e-mail: info@bureaustadsnatuur.nl.

 

Meer informatie is hier te lezen.

 

We zijn weer open!

Vanaf 1 juni is Het Natuurhistorisch weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen: 

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is voor alle bezoekers verplicht vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Zie je een museumbezoek nog niet zitten (of ben je ziek), bezoek dan Het Natuurhistorisch Online, met filmpjes en de audiotour voor thuis.