Nacht van de Vleermuis 2017, in Kralingse Bos: nog enkele plaatsen vrij

[25 augustus 2017] Het is bijna zover: de Europese Nacht van de Vleermuis. In het weekend van 25 en 26 augustus 2017 trekt vleermuisminnend Europa er op uit om de nachtelijke bezigheden van onze vliegende zoogdieren te ontdekken. In totaal zijn er 74 aangekondigde excursies door heel Nederland. In Rotterdam organiseert Bureau Stadsnatuur/Het Natuurhistorisch op zaterdag 26 augustus een excursie in het Kralingse Bos.

Op zaterdag 26 augustus hebben geïnteresseerden de kans om met de stadsecologen op pad te gaan. Met deze excursie door het Kralingse Bos wil Bureau Stadsnatuur aan iedereen laten zien hoe nuttig en bijzonder deze dieren zijn. In het bos verwachten we minstens vijf verschillende soorten te horen en zien. Met een zogenaamde ‘bat-detector’ wordt gezocht naar de vleermuizen. Een bat-detector zet de ultrasone vleermuisgeluiden om naar voor mensen hoorbaar geluid.

Om 21:00 uur wordt verzameld ter hoogte van pannenkoekenhuis De Nachtegaal. Adres: Prinses Beatrixlaan 11, 3062 CM Rotterdam.

Tijdens de avond wordt veel informatie gegeven over het leven van vleermuizen. Dit is dé kans voor jong en oud om meer te weten te komen over vleermuizen. Hoor, zie en ervaar zelf hoe vleermuizen vliegen, jagen en drinken.

 Aanmelden via info@bureaustadsnatuur.nl, er zijn nog enkele plekken beschikbaar!

We zijn weer open!

Vanaf 1 juni is Het Natuurhistorisch weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen: 

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is voor alle bezoekers verplicht vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop. We verkopen geen tickets in het museum.

Zie je een museumbezoek nog niet zitten (of ben je ziek), bezoek dan Het Natuurhistorisch Online, met filmpjes en de audiotour voor thuis.