Tien Rotterdamse musea bieden collectief online tickets aan

[13 april 2016] Tien Rotterdamse musea slaan de handen ineen en bieden gezamenlijk hun online tickets aan. Hiermee heeft Rotterdam de primeur in Nederland. Door collectief op te treden, zijn zowel grote als kleine musea in staat op deze wijze hun tickets online te verkopen. Bezoekers besparen met hun e-ticket wachttijd in het museum en profiteren bij verschillende musea van exclusieve kortingen. In Het Natuurhistorisch krijgen bezoekers met een e-ticket 10% op alle aankopen in de Museumwinkel. In de Museumweek (16-24 april 2016) bedraagt dat voordeel zelfs 20%.

Door de tickets ook via één online shop aan te bieden, dragen de musea bij aan de service aan bezoekers van Rotterdam. De samenwerking is een initiatief van de musea,  stadspromotor Rotterdam Partners en collectieve cultuurpromotor Uitagenda Rotterdam (onderdeel Rotterdam Festivals).

Een optimale bezoekersbeleving is een belangrijk doel voor Rotterdamse musea en dat begint al bij de kaartverkoop. Bezoekers uit binnen- en buitenland kunnen dankzij de online shop hun bezoek aan Rotterdam nog makkelijker voorbereiden; een trend in de vrijetijdssector. In diverse musea krijgen zij met hun online ticket allerlei exclusieve voordelen, zoals korting in het museumrestaurant of de museumwinkel. Musea kunnen in drukke tijden een fastlane inrichten voor e-tickethouders. 

De verkoop van e-tickets biedt eveneens mogelijkheden om combinatiedeals te maken met andere musea, maar bijvoorbeeld ook met hotels, restaurants en andere toeristische attracties in de stad. Wederverkopers Rotterdam Partners en Rotterdam Festivals kunnen bezoekers en bewoners via de online shop makkelijk en snel tickets aanbieden van het totale museumaanbod. Ook bij de bezoekerscentra van Rotterdam Info  aan de Coolsingel en op Rotterdam Centraal kunnen dankzij dit systeem e-tickets van alle musea worden verkocht aan toeristen.  Uitagenda Rotterdam zal  maandelijks aan abonnees van de MuseumUitmail speciale online ticketaanbiedingen doen.

Deelnemende musea aan dit initiatief zijn: Museum Boijmans Van Beuningen, Chabot Museum, Kunsthal Rotterdam, Maritiem Museum, Museum Rotterdam, Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Nederlands Fotomuseum , TENT, Witte de With Center for  Contemporary Art, en het Wereldmuseum. 

We zijn weer open!

Vanaf 1 juni is Het Natuurhistorisch weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen: 

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is voor alle bezoekers verplicht vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Zie je een museumbezoek nog niet zitten (of ben je ziek), bezoek dan Het Natuurhistorisch Online, met filmpjes en de audiotour voor thuis.