Nieuws

Straatputten-excursie: 19 oktober

bureau Stadsnatuur Rotterdam (bSR) organiseert zondag 19 oktober 2008 een straatputten-excursie waarbij onder leiding van stadsbotanicus Remko Andeweg een deel van de Rotterdamse straatputten zal worden onderzocht op de aanwezigheid van  planten. Er wordt gehoopt op zeldzame varens.

In veel steden zijn de afgelopen jaren bijzondere varensoorten ontdekt in straatputten. Gestimuleerd door deze vondsten, wordt in steeds meer steden gericht naar planten in straatputten gekeken. De kroon spant wat dat betreft de stad Utrecht waar inmiddels tienduizenden straatputten zijn onderzocht met honderden bijzondere vondsten als resultaat.

Ook in Rotterdam worden incidenteel varens in straatputten gevonden maar er is nog nooit een stadsdeel systematisch afgezocht. Om hier verandering in te brengen organiseert bureau Stadsnatuur Rotterdam op zondag 19 oktober 2008 een straatputtenexcursie waarbij onder leiding van stadsbotanicus Remko Andeweg een deel van de Rotterdamse straatputten zal worden onderzocht.

De stadsbotanicus staat om 10.00 uur met puthaken en zaklampen klaar op het Oostplein bij het standbeeld van de Marinier. In twee uur zullen zoveel mogelijk straatputten in de omgeving nauwkeurig op de aanwezigheid van planten worden onderzocht. Diepgaande plantenkennis is niet vereist, wel een gezonde dosis nieuwsgierigheid.

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Door een storing zijn we telefonisch niet bereikbaar
 

Vooraf online een ticket met een vaste starttijd boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden.

Lees hier welke coronamaatregelen nog gelden, en welke niet meer.

Op vrijdag 29 oktober is het museum van 19:00 - 21:30 open. Kom doodleuk griezelen!