Nieuws

Straatputten-excursie: 19 oktober

bureau Stadsnatuur Rotterdam (bSR) organiseert zondag 19 oktober 2008 een straatputten-excursie waarbij onder leiding van stadsbotanicus Remko Andeweg een deel van de Rotterdamse straatputten zal worden onderzocht op de aanwezigheid van  planten. Er wordt gehoopt op zeldzame varens.

In veel steden zijn de afgelopen jaren bijzondere varensoorten ontdekt in straatputten. Gestimuleerd door deze vondsten, wordt in steeds meer steden gericht naar planten in straatputten gekeken. De kroon spant wat dat betreft de stad Utrecht waar inmiddels tienduizenden straatputten zijn onderzocht met honderden bijzondere vondsten als resultaat.

Ook in Rotterdam worden incidenteel varens in straatputten gevonden maar er is nog nooit een stadsdeel systematisch afgezocht. Om hier verandering in te brengen organiseert bureau Stadsnatuur Rotterdam op zondag 19 oktober 2008 een straatputtenexcursie waarbij onder leiding van stadsbotanicus Remko Andeweg een deel van de Rotterdamse straatputten zal worden onderzocht.

De stadsbotanicus staat om 10.00 uur met puthaken en zaklampen klaar op het Oostplein bij het standbeeld van de Marinier. In twee uur zullen zoveel mogelijk straatputten in de omgeving nauwkeurig op de aanwezigheid van planten worden onderzocht. Diepgaande plantenkennis is niet vereist, wel een gezonde dosis nieuwsgierigheid.

Boek tickets online

Het Natuurhistorisch is weer open voor publiek.

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is verplicht om vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

In het museum zijn mondmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder.