Nieuws

Tien dagen dicht, insecten verhuizen

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam is van maandag 5 t/m vrijdag 16 januari 2009 gesloten voor het publiek. In die periode vindt groot onderhoud aan de vaste exposities plaats, start de bouw van de nieuwe tentoonstelling ‘H5N1 – de evolutie van een griepvirus’ en verhuizen 190.000 insecten naar een nieuw extern depot. Deze werkzaamheden zijn te ingrijpend om bezoekers te kunnen ontvangen. Zaterdag 17 januari is het museum weer normaal toegankelijk en opent de tentoonstelling ‘Eenzaten – schilderijen van Frans Ellenbroek’.

190.000 insecten
De verhuizing van de insecten naar een extern depot is noodzakelijk omdat de bewaaromstandigheden in Villa Dijkzigt (het gebouw van het NMR) verre van ideaal zijn. Het nieuwe depot, een 400 m2 grote verdieping van het voormalige magazijn van het Gemeentearchief Rotterdam aan de Robert Fruinstraat, is volledig geklimatiseerd en waarborgt het behoud van de rijke insectencollectie. Voor de verhuizing van de ruim 190.000 fragiele, op spelden geconserveerde insecten is een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld. In de loop van 2009 zal ook het herbarium en de collectie vogels en zoogdieren naar de Robert Fruinstraat overgebracht worden. De depotruimte die aan de Westzeedijk vrijkomt zal worden gebruik om de gestage groei van de schelpen- en fossielen collecties op te vangen.

Darwinjaar 2009
Met de opbouw van de grote tentoonstelling ‘H5N1 - de evolutie van een griepvirus’ maakt het Natuurhistorisch Museum Rotterdam zich op voor het Darwinjaar 2009, waarin de 150ste verjaardag van de evolutietheorie wordt gevierd met allerlei tentoonstellingen, lezingen en debatten.

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Geen online tickets met tijdslot meer
 

Vooraf online een ticket met een vaste starttijd boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden.

Lees hier welke coronamaatregelen nog gelden, en welke niet meer.

Op vrijdag 29 oktober is het museum van 19:00 - 21:30 open. Kom doodleuk griezelen!