Succesvolle, eerste gezamenlijke trainingsdag van musea met een natuurhistorische collectie

[13 september 2017] Op de meeste dagen zijn er vele nieuwsgierige leerlingen te vinden in musea met natuurhistorische collecties. Maar maandag 11 september 2017 kon in nagenoeg geen enkel museum een workshop of museumles worden gevolgd. De educatieve medewerkers waren zelf actief aan de slag in het Museon. 

 

Daar vond de eerste grootschalige trainingsdag van het SNNC-project Leren doe je samen plaats, met meer dan 130 deelnemers. De dag begon met de keynote van Juliette Walma van der Molen. Zij liet het belang zien van verwondering voor het ontwikkelen van een creatieve en nieuwsgierige geest. De rest van de dag konden de deelnemers workshops volgen. Onderwerpen als klassenmanagement, Onderzoekend en Ontwerpend leren, wetenschapswijsheid en ontwikkelingsfasen van het kind, passeerden de revue. Tussendoor was er uiteraard volop ruimte voor een goed gesprek met collega's van andere musea. Iets wat voor de meeste deelnemers een unieke kans was; de musea liggen verspreid door het hele land. Het smaakt in ieder geval naar meer! Ook voor Het Natuurhistorisch waar jaarlijks 3500 kinderen een Museumles volgen, of liever gezegd 'doen'.

We zijn weer open!

Vanaf 1 juni is Het Natuurhistorisch weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen: 

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is voor alle bezoekers verplicht vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Zie je een museumbezoek nog niet zitten (of ben je ziek), bezoek dan Het Natuurhistorisch Online, met filmpjes en de audiotour voor thuis.