Zoeken

Familielezing Hart & Vaten bij Mens & Dier

Als je een hand op je borst legt dan voel je het kloppen: je hart. Via de vaten pompt het hart bloed rond in je lichaam. Tijdens het Weekend van de Wetenschap opent het Natuurhistorisch Museum Rotterdam de deuren van de tentoonstelling ‘Komt een leeuw bij de dokter’. Aansluitend bij het thema van het Weekend van de Wetenschap staan we in deze familielezing stil bij de vraag ’Hoe werkt het?’

Diergaarde Blijdorp dierenarts Linda Bruins-van Sonsbeek vertelt je meer over het dierenhart. Want niet alleen jij, maar elk gewerveld dier heeft hart en vaten. De echte harten van bijvoorbeeld een hondshaai, schildpad en pinguïn laten de verschillen én overeenkomsten zien. Hoewel de mens niet echt lijkt op een blauwe vinvis of een cavia, lijken onze harten wel erg op elkaar. Het hart zit eigenlijk best slim in elkaar.
Daarna vertelt kinderhartchirurg Yannick Taverne van het Erasmus MC meer over zijn werk. Want een hart gaat ook wel eens kapot. Yannick is dan degene die het weer repareert. Benieuwd hoe hij dat doet? Kom dan zondag 8 oktober naar het Natuurhistorisch Museum Rotterdam voor deze familielezing. 

Voor wie?
Families met kinderen vanaf 7 jaar

Wanneer?
Zondag 8 oktober om 14.00 uur

Kosten?
De lezing is gratis. Wel heb je een geldig toegangsbewijs voor het museum nodig.