Zoeken

Helden van de valkerij

Iedereen heeft wel een held. Een sporter, een zanger, of een uitvinder. Ook de valkerij kent zulke helden. Tom Cade is een echte wetenschapper, een hoogleraar zoölogie die een hele belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het voorkomen van het uitsterven van de slechtvalk. Karel Mollen was de laatste beroepsvalkenier van Nederland, een echte man van de praktijk met veel kennis en inzichten die tot op de dag van vandaag nog gebruikt worden door de wetenschap omtrent roofvogels.
In deze interactieve lezing vertelt Philippe König, zelf actief valkenier en verbonden aan verschillende organisaties omtrent valkerij, over deze twee helden. Wat hebben ze betekend voor de valkerij en voor het behoud van roofvogels? Wat is het belang van praktijkkennis voor de wetenschap? Hoe groot was en is de valkerij eigenlijk in Nederland?

Wil je alvast meer weten over valkerij en de geschiedenis? Download dan hier het infoblad met leuke vragen en opdrachten voor kinderen. Wie weet het meest van de traditie met getrainde haviken en de slechtvalken? Bij de lezing is het antwoordenblad beschikbaar. En natuurlijk is onze tentoonstelling Dier, Mens & Traditie, waarin ook aandacht wordt besteedt aan valkerij, voor en na de lezing te bezoeken.

Doelgroep
jong en oud

Tijden
zondag 3 oktober 2021, 14:00 uur

Kosten
een toegangskaartje voor het museum, activiteit gratis

Aanmelden
Om zeker te zijn van een plekje, is aanmelden gewenst via educatie@hetnatuurhistorisch.nl.
Voor deelname aan deze activiteit is een coronatoegangsbewijs nodig.