Alle botten moeten weg!

In de tentoonstelling ‘Kijk wat ik gevonden heb! – 30 jaar Werkgroep Pleistocene Zoogdieren’ is een reusachtige berg met fossiele botten opgeworpen. De bottenberg bevat overblijfselen van mammoeten, wisenten, paarden en walvissen die zijn opgevist uit de Noordzee. Nu die expositie bijna is afgelopen (laatste dag: 29 september) en het museum geen ruimte heeft om alles te bewaren, mogen alle bezoekers op zondag 15 september 2013 elk één fossiel bot* meenemen, voor één euro. 

 

Deskundigen van de Werkgroep Pleistocene Zoogdieren reiken certificaten van echtheid uit, en noteren daarop wat voor soort fossiel u heeft uitgezocht. Ook krijgt u tips hoe het fossiel te bewaren. Grijp uw kans want alle botten moeten weg! Eén bot per bezoeker.

 

Deze actie vindt plaats op zondag 15 september 2013 van 11:00 - 17:00 uur in het kader van ‘24 uur Cultuur’. De toegang tot het museum is gratis. En: er is ook een Tweedehands Natuurboekenmarkt.

 

*  De kwaliteit van de fossielen is dusdanig dat ze niet in de museumcollectie opgenomen kunnen worden. Jaarlijks worden tonnen fossielen uit de Noordzee opgevist. Daarvan bewaart het museum alleen de beste stukken en materiaal afkomstig van schaarse en zeldzame soorten.

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Geen online tickets met tijdslot meer
 

Vooraf online een ticket met een vaste starttijd boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden.

Lees hier welke coronamaatregelen nog gelden, en welke niet meer.

Op vrijdag 29 oktober is het museum van 19:00 - 21:30 open. Kom doodleuk griezelen!