Ice Age komt tot leven!

Op zaterdag 17 en zondag 18 augustus 2013 zal de Werkgroep Pleistocene Zoogdieren activiteiten voor kinderen (vanaf 4 jaar) verzorgen in Het Natuurhistorisch. De tentoonstelling ‘Kijk wat ik gevonden heb!’ is open, en er zijn speciale workshops en doorlopende activiteiten op beide dagen van 11:00-17:00 uur. Fossielen van IJstijdzoogdieren zijn het onderwerp.

 

Vondsten determineren
Laat je meegebrachte fossielen determineren door een echte bottenexpert! Zelf niets gevonden? Haal dan een strandvondst uit de grabbelton en kijk of je erachter kunt komen wat het is. (doorlopend, gratis)

 

Workshop Mammoetkarikatuurtekenen 

Zaterdag 17 augustus 11:30-13:00 en 14:30-16:00 uur

Hoe komen dieren uit de ijstijd tot leven in films als Ice Age? Hoe weet je hoe een mammoet beweegt, hoe geef je hem een gezichtsuitdrukking? Leer hier alles over in deze tekenworkshop van kunstenares Els Thijsse. Samen met haar ga je aan de slag met pastelkrijt en maak je een karikatuur van de mammoet. (€ 1,00 per kind)

 

Workshop Mammoet op steen 

Zondag 18 augustus 11:30-13:00 en 14:30-16:00 uur

Onder andere door rotstekeningen weten we hoe de mammoet er uitzag. Nu is je kans zelf iets op steen te tekenen! Samen met kunstenares Joanna Smolarz ga je met viltstiften op lichte stenen aan de slag om een mammoettekening te maken. (€ 1,00 per kind)

 

Kleurplaten
 Voor de jongste bezoekers die niet meedoen aan de workshop zal er een tafel worden ingericht waar kinderen zelf kunnen kleuren. Er zijn verschillende kleurplaten van mammoeten en ijstijdlandschappen beschikbaar. (doorlopend, gratis)

 

Mammoetsteppe
Bouw mee aan een echte mammoetsteppe! Kleur planten en dieren uit de ijstijd mooi in en zet jouw creatie bij op de grote grasmat in het museum. Zo hopen we met elkaar een compleet ijstijdlandschap te maken. Natuurlijk mag je je kunstwerk ook mee naar huis nemen. Het mooiste, origineelste en gekste kunstwerk krijgt een ereplekje op de WPZ website en Facebook. (doorlopend, gratis)

 

Kosten
Voor alle activiteiten geldt: een toegangskaartje voor het museum. Voor de workshops betalen kinderen 1 euro extra. Overige activiteiten zijn verder gratis. Voor de workshops geldt: vol=vol, dus kom op tijd!