3D-printer in actie: van plastic afval tot schelp

Op zaterdag 7 juli 2018 komt eenmalig de 3D-printer van studio The New Raw in actie in de Hoboken Salon van het museum. Voor uw ogen zal plastic afval worden omgezet in fraaie modellen van schelpen.

 

De tentoonstelling ‘Second Nature - van plastic afval tot levensechte schelp’ vraagt op ludieke wijze aandacht voor het serieuze probleem van plasticvervuiling in de zeeën en oceanen. Deze vervuiling bedreigt niet alleen het dierenleven, maar kan ook voor ons negatieve gevolgen hebben. Foteini Setaki en Panos Sakkas (Rotterdamse studio The New Raw) verzamelden dit afval uit de Middellandse Zee en gebruiken het als grondstof. Ze vermalen het plastic, stoppen het in hun 3D-printer en printen daarmee levensechte schelpen. Die schelpen zijn gemodelleerd naar exemplaren uit de museumcollectie. In de tentoonstelling ziet u niet alleen deze echte schelpen, maar ook het ruwe materiaal en de 3D-geprinte kopieën.

Het live 3D-printen gebeurt alleen op zaterdag 7 juli 2018 en is doorlopend te bezoeken vanaf 11.30 uur tot en met 16.30 uur in de Hoboken Salon van het museum. Uiteraard krijgt u ook tekst en uitleg over de printer en de tentoonstelling. De activiteit is gratis te bezoeken met een geldig toegangsbewijs van het museum.