Zoeken

Bloederige Museumnacht in Het Natuurhistorisch

Het Natuurhistorisch is dit jaar het kloppend hart van de Museumnacht010! In het kader van de tentoonstelling Komt een leeuw bij de dokter staat het museum dit jaar helemaal in het teken van alles wat met harten en vaten te maken heeft. Dit is er in de avond bij ons te doen:

 

De grote bloedquiz
Leg je hand op je borst en je voelt het kloppen: het hart. Je voelt het sneller kloppen als degene waar je een oogje op hebt tegen je praat of een slag overslaan als je schrikt. Maar wat weet je eigenlijk over dit orgaan en de stof die het rondpompt? Kun jij het hart van een vis of van een insect herkennen? Bestaat blauw bloed ook echt? Test je kennis over hart en vaten bij mens en dier bij de grote bloedquiz van Het Natuurhistorisch!

Laat je hart luchten
Heb je iets wat je van het hart moet? Laat je hartenkreten door het museum schallen! Wil jij iemand een hart onder de riem steken of een shout-out geven omdat ze zo goed bezig zijn? Heb je een stiekeme hartenwens die je niet durft uit te spreken? Maak van je hart geen moordkuil en geef het anoniem door aan onze hartendief die het voor jou ten gehore brengen.

Bibberdebibberspiraal
Opgewassen tegen een potje stress tijdens deze museumnacht? Bij een stressvolle gebeurtenis als een bibberspiraal heeft het hart extra zuurstof nodig. Je hartslag en je ademhaling versnellen. De factor tijd zorgt dat stress zich nog meer laat gelden. Binnen hoeveel tijd ben je zonder storende piep aan de overkant? Daag je vrienden, man of hartendiefje uit en train jezelf in hartstikke cool blijven.

Hartverwarmend lekkers
Kom je hart (en de rest van je lichaam) opwarmen in onze hartenbar. Laat met een goed caffeïneshotje je hart weer sneller kloppen of vijzel je energielevel naar hartstochtelijke hoogten door je suikerpiek even goed te triggeren. Zo kom jij de nacht wel door!

Hoor hoe het klopt
Welk liedje speelt je hart? Het Erasmus MC nodigt muzikant Thomas Dulfer uit. Hij sluit de hartslag van vier mensen uit het publiek aan op zijn synthesizer en begeleidt met zijn fagot. Zo onderzoekt hij de muzikaliteit van je hart. Ook speelt hij het stuk heart solo, waarbij het kloppen van zijn eigen hart het ritme aangeeft. Neem na het optreden een kijkje onder de microscoop van Erasmus MC onderzoekers en bestudeer het muizenhart.

 

Ben jij er ook bij? Koop dan hier je tickets voor de museumnacht!