Zoeken

Museumnacht: (her)ontdek! - 7 maart 20-01 uur

Het is de droom van iedere bioloog: het vinden van een nieuwe soort of het herontdekken van een uitgestorven gewaand dier. Het Natuurhistorisch biedt je deze Museumnacht (7 maart, 20-01 uur) de unieke kans te ervaren hoe dat voelt. Herontdek de bioloog in jezelf, kom langs en laat je injecteren met een dosis ongekende wetenschap. Niet alleen in de talkshow ‘Salonpraat’, maar ook in de tentoonstelling ‘Vaccineren Ja!/Nee?’. Zelf ontdekken van (nieuwe) soorten kan ook, met de speciale 'Herontdektocht' door de museumzalen.

Alleen toegankelijk met speciaal Museumnachtticket: hier te koop

Salonpraat – Conversaties over het ontdekken
Een nieuwe soort (voor de wetenschap) vinden. Hoe gaat dat in zijn werk? Wat voel je dan? Kom naar de flits-editie van de talkshow ‘Salonpraat - Conversaties over het Ontdekken’, waarin wetenschappers en volleerde amateurs elk half uur aan de tand worden gevoeld over hun grootste ontdekkingen. Via hun verhalen over expedities, zoektochten en collectiestukken maak je je kennis met een wereld die tot voor kort onbekend was. Met Jelle Reumer, Arthur Decae, Arie Frans de Jong, Eva Drukker, Kees Heij, Hans Post, Bram Langeveld, Raoul Deleo, Erwin Kompanje en Kees Moeliker. Presentatie André de Baerdemaeker, sidekick Eva Langstraat; met live-muziek van Kamiel Thomas.

Vaccineren Ja!/Nee?
Gratis blender als je niet vaccineert, Kinderopvang weigert niet-gevaccineerde kinderen, 9 doden door meningokokkenziekte. Zomaar wat krantenkoppen van het afgelopen jaar. Hoe denk jij over vaccineren? Laat je in de tentoonstelling 'Vaccineren Ja!/Nee?' injecteren met wetenschappelijk onderbouwde informatie, ga in gesprek met een jeugdarts van CJG Rijnmond en en doe mee aan het groepsimmuniteit-spel. Drink een meningococktail en vorm ondertussen jouw eigen, goed geïnformeerde mening. Intussen ontdek je bij een arts van GGD Rotterdam-Rijnmond of je handen wel hygiënisch schoon zijn.

Herontdektocht
Struin door de museumzalen langs opgezette dieren en gemonteerde skeletten. Herontdek de bioloog in jezelf, zoek fossielen en breng dieren op naam, test je soortenkennis.