7 maart: Museumnacht

Op zaterdag 7 maart 2015 openen 25 musea en culturele instellingen in Rotterdam van acht tot middernacht hun deuren. Wij doen ook mee met de Museumnacht010. Er zijn doorlopende live-prepareerdemonstraties van (dode) zoogdieren en vogels, en tussen de opgezette dieren en skeletten speelt Niek Hilkmann onnavolgbare live-muziek samen met zijn gelegenheidsformatie 'de Taxidermisten'. 

 

Het is ook IJstijd in Het Natuurhistorisch. In samenwerking met De IJssalon, de onvolprezen Rotterdamse ijsmaker, is een mysterieus collectiestuk in ijs geconserveerd. Museumnachtbezoekers wordt hulp gevraagd bij het op naam brengen van dit natuurhistorisch relikwie. Als dank schept De IJssalon gratis ijs. Er is slechts 90 liter – wees er dus snel bij. 

 

Zonder deze toeters en bellen is Het Natuurhistorisch by Night ook een hoogtepunt. Verstoken van daglicht leeft onze collectie op. De snoek die zich verslikte in een te grote prooi, de tanden van ‘De Grootste Muil’ en de opgezette shoarmavos genieten van het halfduister. Kom ook kijken naar de beroemde ‘Dode dieren met een verhaal’ en de winterse foto-expositie ‘Bedreigde dieren in ijs’.

 

Online ticketing, programma en deelnemers: www.museumnacht010.nl.

 

Met een passe-partout heb je toegang tot alle locaties en maak je gebruik van het gratis Museumnacht010 bus- en tramvervoer.