Zoeken

Algemene toegankelijkheid

Rolstoelen, rollators en andere hulpmiddelen
Het museum is toegankelijk voor rolstoelen, rollators, loophulp(fiets) en scootmobielen. De lift biedt toegang aan één hulpmiddel per keer (breedte: 90 cm, hoogte, 210 cm, diepte 140 cm).

Rolstoel lenen 
Het museum heeft één rolstoel te leen. Het is verstandig deze vooraf te reserveren via 010 4364222 of info@hetnatuurhistorisch.nl.

Parkeren mindervaliden
Vlak voor het museum, (beneden) langs de Westzeedijk, zijn er twee parkeerplaatsen voor gehandicaptenparkeerkaarthouders. Omdat deze parkeerplaatsen zich op openbaar terrein bevinden is vooraf reserveren niet mogelijk. 

Route, parkeren en OV

Rolstoeltoegankelijk toilet en verschoonruimte
Het museum heeft een aparte toilet- en verschoonruimte met lage wasbak, verstelbare spiegel en hulpbeugels. Deze ruimte is altijd bereikbaar (ook met de lift) en bevindt zich buiten de reguliere bezoekruimtes. Het is zodoende nodig het even bij de balie te melden wanneer je hier gebruik van wilt maken. 

Hulphonden
Hulphonden met een tuigje zijn welkom in het museum. 

Krukjes
Op elke etage kan een lichtgewicht krukje worden geleend.

Gratis toegang voor begeleiders
Begeleiders van bezoekers die niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, hebben gratis toegang.

Rustige bezoekmomenten 
Buiten de schoolvakanties is het op woensdagochtend en vrijdagochtend over het algemeen iets rustiger in het museum. 
Snel overprikkeld om wat voor reden dan ook. Lees hier meer over de prikkelarme openstelling in het museum.

Betaalbaar uitje
Het museum hanteert laagdrempelige bezoekerstarieven (10 euro of lager). Voor mensen met een Museumkaart, Rotterdampas, Dordtpas of een Icom-kaart is het museum onbeperkt gratis toegankelijk. Ook kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis en op woensdag zijn kinderen tot en met 15 jaar gratis.

Nooduitgangen
De nooduitgangen zijn alleen te bereiken via een trap. De BHV’ers dragen zorg voor evacuatie van mindervaliden.

Rijndam Revalidatie
Voor patiënten van naastgelegen zorginstellingen (Rijndam Revalidatie, Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis) is het museum gratis toegankelijk. 

Heb je nog vragen of opmerkingen?
Mocht je nog een tip of advies hebben waarmee we nog publieksvriendelijker kunnen zijn, dan horen wij dit graag. Stuur een e-mail naar publiekszaken@hetnatuurhistorisch.nl of neem telefonisch contact op via 010 - 26 604 67. Heb je tijdens je bezoek vragen of hulp nodig spreek dan een van de medewerkers aan. We helpen je graag verder.