Algemene toegankelijkheid

Rolstoelen, rollators en andere hulpmiddelen
Het museum is toegankelijk voor rolstoelen, rollators, loophulp(fiets) en scootmobielen. De lift biedt toegang aan één hulpmiddel per keer (breedte: 90 cm, hoogte, 210 cm, diepte 140 cm).


Hulphonden
Hulphonden met een tuigje zijn welkom in het museum.


Parkeren mindervaliden
Vlak voor het museum, (beneden) langs de Westzeedijk, zijn twee invalidenparkeerplaatsen. Omdat deze parkeerplaatsen zich op openbaar terrein bevinden is vooraf reserveren niet mogelijk. 

Route, parkeren en OV

Let op: door wegwerkzaamheden is het museum tijdelijk slechter bereikbaar met de auto/voor leveranciers. Zie hier voor meer en actuele informatie.


Rolstoel lenen 
Het museum heeft één rolstoel te leen. Het is verstandig deze vooraf te reserveren via 010 4364222 of info@hetnatuurhistorisch.nl.


Krukjes
Op elke etage kan een lichtgewicht krukje worden geleend.


Mindervalidentoilet en verschoonruimte
Het museum heeft een aparte toilet- en verschoonruimte met lage wasbak, verstelbare spiegel en hulpbeugels. Deze ruimte is altijd bereikbaar (ook met de lift) en bevindt zich buiten de reguliere bezoekruimtes. Het is zodoende nodig het even bij de balie te melden wanneer je hier gebruik van wilt maken. 


Rijndam Revalidatie
Voor patiënten van het naastgelegen Rijndam Revalidatie is het museum gratis toegankelijk. Meer informatie via 010 - 26 604 67 of info@hetnatuurhistorisch.nl


Gratis toegang voor begeleider
Begeleiders van bezoekers die niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, hebben gratis toegang.


Nooduitgangen
De nooduitgangen zijn alleen te bereiken via een trap. De BHV’ers dragen zorg voor evacuatie van mindervaliden.


Betaalbaar uitje
Het museum hanteert laagdrempelige bezoekerstarieven (onder 10 euro). Voor mensen met een Museumkaart, Rotterdampas, Dordtpas of een Icom-kaart is het museum onbeperkt gratis toegankelijk. Ook kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis en op woensdag zijn kinderen tot en met 15 jaar gratis.


Stichting Jarige Job
Wist je dat er kinderen in Nederland op hun verjaardag geen feestje kunnen vieren omdat daar geen geld voor is? Wij steunen daarom Stichting Jarige Job! Jij ook?
Doneer een bedrag en help mee een complete verjaardag mogelijk te maken. Klik hier om te doneren!


Voorbereidingsdocument 
Dit voorbereidingsdocument kun je gebruiken om je voor te bereiden op jouw bezoek. In deze visuele handleiding vind je informatie over de omgeving, de locatie, het gebouw, de ruimtes en overige uitleg over het museum.


Heb je nog vragen of opmerkingen?
Mocht je nog een tip of advies hebben waarmee we nog publieksvriendelijker kunnen zijn, dan horen wij dit graag. Stuur een e-mail naar info@hetnatuurhistorisch.nl of neem telefonisch contact op via 010 - 26 604 67.

Zomervakantie in Het Natuurhistorisch!


 

Vacature! Collectiebeheerder Vacature!

Ook open op maandag en allerlei extra activiteiten. Benieuwd wat en wanneer? Check het hier.