Zoeken

Dementievriendelijke rondleiding 

Voor bezoekers met dementie en hun dierbaren organiseert het museum een dementievriendelijke rondleiding. Tijdens de rondleiding maak je kennis met verschillende stukken uit onze collectie aan de hand van het thema’s: voedsel en dieren. Alle dieren eten! Wij ook! Net als de dieren die we ontmoeten tijdens de rondleiding, eten wij ook van alles en niet altijd hetzelfde. Soms worden dieren ook zelf gegeten, ook door ons. Omdat we bij elk collectiestuk rustig de tijd nemen en van collectiestuk naar een toegankelijk verhaal gaan, is de opbouw van de rondleiding prettig en ontspannen. Er is ruimte voor eigen inbreng en de rondleider weet met de juiste tools de deelnemers te betrekken bij het museum

Samen met een getrainde rondleider verken je het museum, worden verhalen gedeeld en herinneringen opgehaald aan de hand van (voel)objecten. 

Na de rondleiding nemen we plaats in de Hoboken Salon om na te praten en te reflecteren op wat tijdens de rondleiding aan bod is gekomen. Dit doen wij onder het genot van een kop koffie of thee en iets lekkers. 

Goed om te weten
Tijdens de rondleiding is het mogelijk om een inklapbaar krukje mee te nemen, deze zijn licht en makkelijk te dragen. Deze rondleiding is in het Nederlands.

Voor wie
Voor bezoekers met dementie en hun dierbaren en of verzorgers.

Wanneer 
maandag 27 mei 2024 om 13.30 uur
donderdag 19 november 2024 om 10.30 uur 

Buiten deze data is de rondleiding te boeken voor groepen of zorginstellingen op een in overleg te bepalen moment. Stuur een e-mail naar publiekszaken@hetnatuurhistorisch.nl of neem telefonisch contact op via 010-2660465. We bespreken graag de opties.

Duur
De rondleiding duurt ongeveer 120 minuten. 

Kosten
Deelname kost €7,50 excl. museumentree. Dit tarief is ook van toepassing voor begeleiders. 
Een kaartje voor de rondleiding is alleen te koop aan de balie in het museum. 

Een rondleiding exclusief voor jouw groep kost €100,- exclusief museumentree. 

Reserveren
Reserveren voor de rondleiding is gewenst en kan via publiekszaken@hetnatuurhistorisch.nl