Zoeken

Kinderfeestje Ik zie, ik zie... 4-6 jaar

Een brullende aap, een baby-neushoorn of de giraffe met zijn lange nek zie je in de dierentuin. Maar de aap van dichtbij bekijken of de nekwervels van de giraffe tellen? Dat kan niet zo makkelijk!

Met een vrolijk gekleurd boekje en korte opdrachten lopen de kinderen door de zalen van het museum een route. Met de verrekijker die zij tijdens het feestje om de nek dragen, spot ieder kind verschillende dieren. Zo bekijken ze de uilen hoog in de hal, speuren ze naar de vrolijke duif en zien ze dat onze neushoorn een wel heel gekke groene hoorn heeft. Bij de dieren maken zij een opdracht waarbij ze een kruisje zetten, een lijn trekken, iets moeten inkleuren of tekenen. 

De ouder/verzorger leest de korte teksten voor. Na elke opdracht is er een leuk weetje voor de kinderen. Bij sommige opdachten zijn collectiestukken nodig of maken ze een puzzel. Wat zij nodig hebben vinden ze in de vitrines, los in de zaal of ze zitten verstopt in kleurige kisten. Lekker speuren dus! Bij de laatste opdracht maken ze een button die zij mee naar huis nemen. Tussendoor is er een pauzemoment met chips en drinken. 

Het kinderfeestje in het museum duurt ongeveer twee uur en is geschikt voor kinderen uit groep 1 en 2 of kinderen die nog niet kunnen lezen en schrijven.
Het is een zelfstandig feestje en begeleiding is door ouders/verzorgers. Je ontvangt van te voren het speurboekje ter informatie. 


Voor wie
kinderen tussen de 4 en 6 jaar (groep 1-2)

Hoeveel kinderen
geschikt voor maximaal 8 kinderen (Let op: inclusief meelopende broertjes/zusjes)

Wanneer
woensdagmiddag, zaterdag en zondag

Kosten
12,50 per kind (je betaalt voor minimaal 5 kinderen), 2 ouders/begeleiders gratis

Inbegrepen
voor ieder kind een speurboekje en materialen, limonade en chips, button na afloop die kinderen zelf maken. 

reserveren
meer informatie en reserveren via educatie@hetnatuurhistorisch.nl

NB. Tijdens de Zomervakantie biedt het museum geen kinderfeestjes aan. Na 25 augustus 2024 kunnen er weer feestjes geboekt worden.