Zoeken

Feest in het museum

Is jouw kind jarig en dol op dieren, natuur en ons museum? Dan is een feestje tussen onze opgezette dieren een goed idee. Met een kleurrijk geïllustreerd speurboekje in de hand gaan kinderen op zoek naar alles wat jullie feestje compleet maakt. Feestversiering, feestkleding, feesteten en feestelijke vriendjes zijn natuurlijk onmisbare ingrediënten. Zo ontdekken kinderen welke jas bij welk feestbeest hoort (hoe voelen stekelvarkenstekels eigenlijk?), welk feestbeest waarvandaan komt (kan een ijsbeer wel op jouw feestje komen?) en eten alle feestbeesten eigenlijk wel taart?

Maar wacht eens even… er is nog iemand jarig! Een tot nu toe onbekende jarige viert graag het feestje mee. In de feestkisten zijn steeds kleine aanwijzingen gegeven. De kinderen ontrafelen deze en begroeten bij de laatste opdracht de tweede jarige! Nu is het feest echt compleet.

Het kinderfeestje in het museum duurt ongeveer twee uur en is geschikt voor kinderen vanaf groep 3. Het is een zelfstandig feestje en begeleiding is door ouders/verzorgers. Je ontvangt van te voren een korte brief om je gemakkelijk op weg te helpen.

Voor wie
kinderen vanaf circa 6 jaar (vanaf groep 3)

Hoeveel kinderen
geschikt voor maximaal 8 kinderen (Let op: inclusief meelopende broertjes/zusjes)

Wanneer
woensdagmiddag, zaterdag en zondag

Kosten
12,50 per kind (je betaalt voor minimaal 5 kinderen), 2 ouders/begeleiders gratis

Inbegrepen
voor ieder kind een speurboekje en materialen, limonade en chips, fossiel om mee te nemen (let op, vertel dit nog niet aan de kinderen)

reserveren
meer informatie en reserveren via educatie@hetnatuurhistorisch.nl

NB. Tijdens de Zomervakantie biedt het museum geen kinderfeestjes aan. Na 25 augustus 2024 kunnen er weer feestjes geboekt worden.