Zoeken

H5N1 - De evolutie van een griepvirus

Een actuele, besmettelijke tentoonstelling over griepvirussen, vogelgriep, globale verspreiding, beleidsmaatregelen, vaccins en virusremmers. Was  t/m 25 oktober 2009 te zien. Mondkapjes aanbevolen.

Het Erasmus MC en het Natuurhistorisch Museum Rotterdam organiseerden in het kader van het Darwinjaar 2009 de wetenschapsmanifestatie 'H5N1 - de evolutie van een griepvirus'. De manifestatie bestond uit een besmettelijke tentoonstelling en de online game 'The Great Flu', over de voortdurende strijd van wetenschappers met griepvirussen, die zichzelf steeds veranderen en daardoor een gevaar blijven voor de volksgezondheid.

De bezoeker van de tentoonstelling is na een vakantie ‘besmet’ met een griepvirus, waarop een warmtedetector op de luchthaven groot alarm slaat. Vervolgens kan de bezoeker erachter komen van welke griep sprake is, en wat zijn of haar kansen zijn. De speler van de online game 'The Great Flu' staat in de schoenen van een internationale organisatie die de strijd moet aanbinden met een dreigende grieppandemie. De maatregelen die de speler kan nemen kosten geld en zijn budget is beperkt. Een race tegen de klok.

impressie van de opening op 11 februari 2009: