Micro organismen

In het Natuurhistorisch Museum Rotterdam exposeerden cursisten van schildersatelier Barteljee werk over het onderwerp micro-organismen. Op sommige schilderijen is het kleine gedierte duidelijk herkenbaar (watervlooien of schimmels op een Petri-schaaltje). Het meeste werk is echter abstract van aard, hoewel onmiddellijk duidelijk is dat ‘de wereld van het kleine’ model heeft gestaan.

De achttien schilders hebben voor deze tentoonstelling veel geëxperimenteerd met verschillende technieken. Hierbij nam de gelaagde opbouw van het schilderij een belangrijke plaats in.

In het ateliergebouw aan de Noordendijk te Dordrecht geeft Bart van der Bom wekelijks schilderles aan ruim 70 cursisten. Inmiddels zijn er tientallen exposities geweest en hebben veel schilderijen een bestemming gevonden in ziekenhuizen, scholen en andere instellingen.

De tentoonstelling in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam duurde van 19 september t/m 6 december 2009.

www.barteljee.nl

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Coronatoegangsbewijs (QR-code) en mondkapje verplicht.
 

In het museum houden we 1,5 meter afstand en is een mondkapje verplicht. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden. Wel is een coronatoegangsbewijs (QR-code) verplicht.

Lees hier welke coronamaatregelen gelden, en welke niet meer.

We zijn finalist van de De RAAK Stimuleringsprijs. Stem op ons museum, zodat we de eerste prijs winnen!