Micro organismen

In het Natuurhistorisch Museum Rotterdam exposeerden cursisten van schildersatelier Barteljee werk over het onderwerp micro-organismen. Op sommige schilderijen is het kleine gedierte duidelijk herkenbaar (watervlooien of schimmels op een Petri-schaaltje). Het meeste werk is echter abstract van aard, hoewel onmiddellijk duidelijk is dat ‘de wereld van het kleine’ model heeft gestaan.

De achttien schilders hebben voor deze tentoonstelling veel geëxperimenteerd met verschillende technieken. Hierbij nam de gelaagde opbouw van het schilderij een belangrijke plaats in.

In het ateliergebouw aan de Noordendijk te Dordrecht geeft Bart van der Bom wekelijks schilderles aan ruim 70 cursisten. Inmiddels zijn er tientallen exposities geweest en hebben veel schilderijen een bestemming gevonden in ziekenhuizen, scholen en andere instellingen.

De tentoonstelling in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam duurde van 19 september t/m 6 december 2009.

www.barteljee.nl

Museum gesloten | closed

Het Natuurhistorisch is in verband met de coronamaatregelen voorlopig gesloten.

Het Natuurhistorisch gaat online doodleuk door! Bezoek 'Museum Online' op onze website.

Wij kunnen in deze coronatijd best wel wat vrienden gebruiken! Meld je hier aan en ontvang het boek 'Natuurschatten' als welkom. 

Voor kinderen is er een gratis zoekkaart waarmee je buiten (en later als het museum weer open is) ook in het museum naar stadsdieren kunt speuren.