Zdeněk Burian (1905-1981)

De Tsjechische kunstenaar Zdeněk Burian (1905-1981) heeft een leidende rol gespeeld in de ontwikkeling van geschilderde reconstructies van fossiele ecosystemen. Zijn afbeeldingen van dinosaurussen en oermensen zijn ware iconen geworden die vast verankerd zijn in het geheugen van meerdere generaties. Dankzij Burian hebben wij een beeld van de prehistorie kregen. Zijn oeuvre bestaat uit duizenden schilderijen en tekeningen, van de vroegste ongewervelden, tot een schier oneindige reeks prehistorische vissen, amfibieën, reptielen, zoogdieren en vogels, en de van de landschappen waarin ze leefden. 

De tentoonstelling bestaat uit ruim 75 originele werken van Burian afkomstig uit de collectie van het Moravisch Museum, Brno, aangevuld met schilderijen van Pavel Dvorsky (1946), Jan Dungel (1951) en Petr Modlitba (1968) - drie Tsjechen die Burian’s traditie voortzetten.

‘Zdeněk Burian (1905-1981) - schilder van de prehistorie’ is georganiseerd in samenwerking met het Moravisch Museum, Brno en duurt t/m 4 januari 2009.

Het museum in coronatijd

Het Natuurhistorisch is weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen:

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is verplicht om vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

In het museum zijn mondmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder.