Zdeněk Burian (1905-1981)

De Tsjechische kunstenaar Zdeněk Burian (1905-1981) heeft een leidende rol gespeeld in de ontwikkeling van geschilderde reconstructies van fossiele ecosystemen. Zijn afbeeldingen van dinosaurussen en oermensen zijn ware iconen geworden die vast verankerd zijn in het geheugen van meerdere generaties. Dankzij Burian hebben wij een beeld van de prehistorie kregen. Zijn oeuvre bestaat uit duizenden schilderijen en tekeningen, van de vroegste ongewervelden, tot een schier oneindige reeks prehistorische vissen, amfibieën, reptielen, zoogdieren en vogels, en de van de landschappen waarin ze leefden. 

De tentoonstelling bestaat uit ruim 75 originele werken van Burian afkomstig uit de collectie van het Moravisch Museum, Brno, aangevuld met schilderijen van Pavel Dvorsky (1946), Jan Dungel (1951) en Petr Modlitba (1968) - drie Tsjechen die Burian’s traditie voortzetten.

‘Zdeněk Burian (1905-1981) - schilder van de prehistorie’ is georganiseerd in samenwerking met het Moravisch Museum, Brno en duurt t/m 4 januari 2009.

Het Natuurhistorisch is weer open!

Vooraf reserveren met begintijd blijft voorlopig verplicht. Entreekaarten via onze online ticketshop.

Het is voorlopig nog verplicht om vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.