Zdeněk Burian (1905-1981)

De Tsjechische kunstenaar Zdeněk Burian (1905-1981) heeft een leidende rol gespeeld in de ontwikkeling van geschilderde reconstructies van fossiele ecosystemen. Zijn afbeeldingen van dinosaurussen en oermensen zijn ware iconen geworden die vast verankerd zijn in het geheugen van meerdere generaties. Dankzij Burian hebben wij een beeld van de prehistorie kregen. Zijn oeuvre bestaat uit duizenden schilderijen en tekeningen, van de vroegste ongewervelden, tot een schier oneindige reeks prehistorische vissen, amfibieën, reptielen, zoogdieren en vogels, en de van de landschappen waarin ze leefden. 

De tentoonstelling bestaat uit ruim 75 originele werken van Burian afkomstig uit de collectie van het Moravisch Museum, Brno, aangevuld met schilderijen van Pavel Dvorsky (1946), Jan Dungel (1951) en Petr Modlitba (1968) - drie Tsjechen die Burian’s traditie voortzetten.

‘Zdeněk Burian (1905-1981) - schilder van de prehistorie’ is georganiseerd in samenwerking met het Moravisch Museum, Brno en duurt t/m 4 januari 2009.

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Online reserveren met tijdslot is niet meer nodig
 

Vooraf online een ticket met een vaste starttijd boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden.

Lees hier welke coronamaatregelen nog gelden, en welke niet meer.

Op vrijdag 29 oktober is het museum van 19:00 - 21:30 open. Kom doodleuk griezelen!