Dieren in Beeld

Coba Koster (1951) kneedt haar vlakke klei tot compacte dierplastieken. Haar voorliefde voor pluimvee blijkt uit een mooie serie volumineuze kippen, eenden en ganzen, maar zij weet ook kleiner gevogelte zoals de hop en het winterkoninkje, zonder franje en opsmuk te boetseren. Tegenwoordig vat zij ook zoogdieren in brons. Hoewel de beelden van Coba Koster levendigheid uitstralen, is het niet haar doel om biologisch volmaakte evenbeelden te maken. Juist door de vingerafdrukken die zij achterlaat op haar creaties verbeeldt zij een dierenwereld die meer is dan een blauwdruk van de werkelijkheid.

In het Natuurhistorisch Museum Rotterdam toonde Coba Koster een overzicht van haar dierplastieken. ‘Dieren in Beeld’ duurde t/m 7 maart 2010.

Museum gesloten | closed

Het Natuurhistorisch is in verband met de coronamaatregelen voorlopig gesloten.

Het Natuurhistorisch gaat online doodleuk door! Bezoek 'Museum Online' op onze website.

Wij kunnen in deze coronatijd best wel wat vrienden gebruiken! Meld je hier aan en ontvang het boek 'Natuurschatten' als welkom. 

Voor kinderen is er een gratis zoekkaart waarmee je buiten (en later als het museum weer open is) ook in het museum naar stadsdieren kunt speuren.