De conservator geeft zich bloot t/m 17 februari 2013

Van 8 september 2012 t/m 17 februari 2013 presenteerde het Natuurhistorisch Museum Rotterdam de expositie ‘De conservator geeft zich bloot’. Beeldend kunstenaar Maris Vis (1940) portretteerde hiervoor tien conservatoren van het museum - naakt van achteren, ieder met zijn favoriete dier- of plantensoort. Tien mannen van middelbare leeftijd gaven zich hiervoor bloot. Zo liet haar echtgenoot en insectenconservator Ruud Vis zich met een Nevadaturkooisblauwtje vereeuwigen, is de ruggengraat van herbariumbeheerder Remko Andeweg een eikvaren, en hangt er een dode eend over de schouder van conservator Kees Moeliker.
In combinatie met begeleidende teksten en natuurhistorische voorwerpen vormen de schilderijen van Maris Vis openhartige portretten van tien mannen die al jaren met kennis en passie aan de collectie van Het Natuurhistorisch werken. Na afloop van de tentoonstelling schonk Maris Vis de werken aan het museum.
 
‘De conservator geeft zich bloot – schilderijen van Maris Vis’ duurde t/m 17 februari 2013.

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Online reserveren met tijdslot is niet meer nodig
 

Vooraf online een ticket met een vaste starttijd boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden.

Lees hier welke coronamaatregelen nog gelden, en welke niet meer.

Op vrijdag 29 oktober is het museum van 19:00 - 21:30 open. Kom doodleuk griezelen!