De conservator geeft zich bloot t/m 17 februari 2013

Van 8 september 2012 t/m 17 februari 2013 presenteerde het Natuurhistorisch Museum Rotterdam de expositie ‘De conservator geeft zich bloot’. Beeldend kunstenaar Maris Vis (1940) portretteerde hiervoor tien conservatoren van het museum - naakt van achteren, ieder met zijn favoriete dier- of plantensoort. Tien mannen van middelbare leeftijd gaven zich hiervoor bloot. Zo liet haar echtgenoot en insectenconservator Ruud Vis zich met een Nevadaturkooisblauwtje vereeuwigen, is de ruggengraat van herbariumbeheerder Remko Andeweg een eikvaren, en hangt er een dode eend over de schouder van conservator Kees Moeliker.
In combinatie met begeleidende teksten en natuurhistorische voorwerpen vormen de schilderijen van Maris Vis openhartige portretten van tien mannen die al jaren met kennis en passie aan de collectie van Het Natuurhistorisch werken. Na afloop van de tentoonstelling schonk Maris Vis de werken aan het museum.
 
‘De conservator geeft zich bloot – schilderijen van Maris Vis’ duurde t/m 17 februari 2013.

Het Natuurhistorisch is weer open!

Vooraf reserveren met begintijd blijft voorlopig verplicht. Entreekaarten via onze online ticketshop.

Het is voorlopig nog verplicht om vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.