De Pokémon-collectie

In de collectie van Het Natuurhistorisch zijn echte Pokémon ontdekt. Deze waren tot en met 21 augustus 2016 in het museum te zien in een kleine tentoonstelling.

Conservator Bram Langeveld wist niet wat hij zag: mensen die met hun telefoons op zoek gingen naar Pokémon. Gewoon op straat, in het park of op het werk; overal doken Pokémon op. Zelfs in de collectie van Het Natuurhistorisch kwam hij Pokémon tegen. Echte Pokémon. Met enig speurwerk trof hij collectiestukken aan die onder Pokémon-kenners bekend staan als Shellder, Pinsir en Scyther. Deze en andere Pokémon waren uit de depots van Het Natuurhistorisch opgediept en in een nieuwe tijdelijke expositie ondergebracht: De Pokémon-collectie. 

De bedenker van Pokémon, de Japanner Satoshi Tajiri, was geïnspireerd door de natuur. Het vangen en verzamelen van Pokémon leidde hij af van het verzamelen van insecten. Veel Pokémon zijn duidelijk gebaseerd op echte dieren en planten. Niet alleen hun uiterlijk, maar zelfs hun gedrag lijkt afgeleid van hun natuurlijke inspiratiebronnen. 

Met deze kleine tentoonstelling wilde Het Natuurhistorisch spelers van Pokémon Go bewust maken van deze inspiratiebron. De Pokémon-collectie was tot en met 21 augustus 2016 in de Hoboken Salon van museum te bezichtigen. Het gebruik van een smartphone was niet vereist. Daarnaast fungeerde Het Natuurhistorisch als Pokéstop en scheen het in het Museumpark van de virtuele Pokémon te wemelen. Succes verzekerd.

We zijn weer open!

Vanaf 1 juni is Het Natuurhistorisch weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen: 

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is voor alle bezoekers verplicht vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Zie je een museumbezoek nog niet zitten (of ben je ziek), bezoek dan Het Natuurhistorisch Online, met filmpjes en de audiotour voor thuis.