Plastivore – een evolutie gevoed door afval

De Plastivore (Accipiter urbis) is een organisme dat planten, dieren, schimmels en afval in de stad verzamelt. Verschillende soorten plastic dienen daarbij als aanvullende voedselbron. Zijn naam is afgeleid van het Latijnse plastica [plastic] en vorus [etend]: plastic-eter. Door de combinatie van schimmel en plastic te benutten, kan de Plastivore plastic omzetten in sterkere lichaamsdelen die feilloos opgaan in de stadse omgeving. Dit werk van Britt Duppen was van 23 juli t/m 25 september 2016 te zien in de Haverhorstvestibule van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

 

Britt Duppen, grafisch ontwerper uit Rotterdam, studeerde in 2015 cum laude af aan de Willem de Kooning Academie. Een van haar projecten was ‘Plastivore’: “Daarbij heb ik de evolutietheorie van Darwin gelezen en een design-fictie project gecreëerd vanuit een kritische blik op de huidige maatschappij. Ik wil de kijker laten zien wat voor effect ons consumeergedrag heeft op de natuur.” 

 

Het Natuurhistorisch is weer open!

Vooraf reserveren met begintijd blijft voorlopig verplicht. Entreekaarten via onze online ticketshop.

Het is voorlopig nog verplicht om vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.