Plastivore – een evolutie gevoed door afval

De Plastivore (Accipiter urbis) is een organisme dat planten, dieren, schimmels en afval in de stad verzamelt. Verschillende soorten plastic dienen daarbij als aanvullende voedselbron. Zijn naam is afgeleid van het Latijnse plastica [plastic] en vorus [etend]: plastic-eter. Door de combinatie van schimmel en plastic te benutten, kan de Plastivore plastic omzetten in sterkere lichaamsdelen die feilloos opgaan in de stadse omgeving. Dit werk van Britt Duppen was van 23 juli t/m 25 september 2016 te zien in de Haverhorstvestibule van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

 

Britt Duppen, grafisch ontwerper uit Rotterdam, studeerde in 2015 cum laude af aan de Willem de Kooning Academie. Een van haar projecten was ‘Plastivore’: “Daarbij heb ik de evolutietheorie van Darwin gelezen en een design-fictie project gecreëerd vanuit een kritische blik op de huidige maatschappij. Ik wil de kijker laten zien wat voor effect ons consumeergedrag heeft op de natuur.” 

 

Museum gesloten | closed

Het Natuurhistorisch is in verband met de coronamaatregelen voorlopig gesloten.

Het Natuurhistorisch gaat online doodleuk door! Bezoek 'Museum Online' op onze website.

Wij kunnen in deze coronatijd best wel wat vrienden gebruiken! Meld je hier aan en ontvang het boek 'Natuurschatten' als welkom. 

Voor kinderen is er een gratis zoekkaart waarmee je buiten (en later als het museum weer open is) ook in het museum naar stadsdieren kunt speuren.