Zoeken

Dode dieren komen tot leven

Tweede- en derdejaars studenten van de illustratieafdeling van ArtEZ Zwolle bliezen de fameuze 'Dode-Dieren-met-een-verhaal' uit de collectie van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam nieuw leven in. Ze verbeeldden aan de hand van de beschrijvingen van het museum de overlijdensgeschiedenis van talloze dieren in woord en beeld, en bedachten ook nieuwe gevallen van noodlottige ‘botsingen’. Zo kon u kennis maken met een kuiken dat dol is op wijn en met eenzame aap Aard die bezwijkt onder het hem aangemeten kunstgebit.

Onder begeleiding van docent illustratie Tammo Schuringa deden de volgende ArtEZ-studenten mee aan dit project: Daniëlle Balk, Lydia van de Beek, Roos van Bommel, Lenny ten Brinke, Elisa Calamita, Kimberley Fidom, Frank Gerrits, Micha Huigen, Rachel Knepper, Joris Moore, Lisa Nguyen, Noëlle Overeem, Marloes Roskam, Anouk Stouten, Ellis Tolsma, Hugo Troost en Niels Verbunt. 

De tentoonstelling 'Dode dieren komen tot leven - werk van ArtEZ-studenten' was van 21 oktober t/m 10 december 2017 te zien in de Haverhorst Vestibule van het museum.