Het leven van Doodkonijn - een strip(figuur) van Diana Kusuma

Doodkonijn® is een creatie van Diana Kusuma. Het vrolijk-lugubere dier prijkt op muren, bouwschuttingen, bestelbusjes, scooters en andere verrassende plaatsen in de stad. Als knuffel en sticker is Doodkonijn ook een succes. Over het leven van Doodkonijn is echter nauwelijks iets bekend. Ook de omstandigheden die leidden tot zijn levenseinde en huidige verschijningsvorm, zijn schimmig. Speciaal voor het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, en in samenwerking met stripfestival Cross Comix, maakte Diana Kusuma de tentoonstelling ‘Het leven van Doodkonijn’. Haar creatie prijkte levensgroot op de wand van de statige Haverhorst Vestibule van het museum en een stripverhaal verschafte eindelijk duidelijkheid over leven en dood van Doodkonijn.

De expositie ‘Het leven van Doodkonijn - een strip(figuur) van Diana Kusuma’ duurde van 10 november 2018 t/m 20 januari 2019. Voor de gelegenheid werd een originele Doodkonijn-knuffel  bijgezet in de aangrenzende tentoonstelling ‘Dode dieren met een verhaal’. Het stripverhaal werd gepubliceerd in ons museumtijdschrift Straatgras, jaargang 30, nummer 2 (december 2019).

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Coronatoegangsbewijs (QR-code) en mondkapje verplicht.
 

In het museum houden we 1,5 meter afstand en is een mondkapje verplicht. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden. Wel is een coronatoegangsbewijs (QR-code) verplicht.

Lees hier welke coronamaatregelen gelden, en welke niet meer.

We zijn finalist van de De RAAK Stimuleringsprijs. Stem op ons museum, zodat we de eerste prijs winnen!