Het leven van Doodkonijn - een strip(figuur) van Diana Kusuma

Doodkonijn® is een creatie van Diana Kusuma. Het vrolijk-lugubere dier prijkt op muren, bouwschuttingen, bestelbusjes, scooters en andere verrassende plaatsen in de stad. Als knuffel en sticker is Doodkonijn ook een succes. Over het leven van Doodkonijn is echter nauwelijks iets bekend. Ook de omstandigheden die leidden tot zijn levenseinde en huidige verschijningsvorm, zijn schimmig. Speciaal voor het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, en in samenwerking met stripfestival Cross Comix, maakte Diana Kusuma de tentoonstelling ‘Het leven van Doodkonijn’. Haar creatie prijkte levensgroot op de wand van de statige Haverhorst Vestibule van het museum en een stripverhaal verschafte eindelijk duidelijkheid over leven en dood van Doodkonijn.

De expositie ‘Het leven van Doodkonijn - een strip(figuur) van Diana Kusuma’ duurde van 10 november 2018 t/m 20 januari 2019. Voor de gelegenheid werd een originele Doodkonijn-knuffel  bijgezet in de aangrenzende tentoonstelling ‘Dode dieren met een verhaal’. Het stripverhaal werd gepubliceerd in ons museumtijdschrift Straatgras, jaargang 30, nummer 2 (december 2019).

Het Natuurhistorisch is weer open!

Vooraf reserveren met begintijd blijft voorlopig verplicht. Entreekaarten via onze online ticketshop.

Het is voorlopig nog verplicht om vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.