Zoeken

Groei - dierenfoto's van Marlonneke Willemsen

Hoe lang duurt het voordat een kikkervisje achterpootjes krijgt en op welke leeftijd gaan de oogjes van een jonge kanarie open? Antwoorden op deze en andere vragen worden in beeld gebracht in de expositie ‘Groei’ van fotograaf Marlonneke Willemsen.

Vijf jaar geleden begon zij met het vastleggen van de ontwikkeling van jonge dieren in de eerste weken van hun leven. Eerst fotografeerde zij klassieke huisdieren, zoals hond, kat en cavia, maar later breidde ze haar project uit met vogels, vissen, reptielen, amfibieën, insecten en weekdieren zoals postduif, pantsermeerval, rouwgekko, pijlgifkikker, wandelende tak en het slakje Clea helena.

De foto’s laten systematisch en in close-up zien hoe ingrijpend het uiterlijk van de dieren in de eerste levensweken verandert, en ook dat ze in korte tijd fenomenaal kunnen groeien. Hiervoor werkte Marlonneke samen met professionele kwekers en fokkers, en volgde ze - om niets te missen - ook de groei en ontwikkeling van een aantal dieren die bij haar thuis werden geboren.

De tentoonstelling ‘Groei - dierenfoto’s van Marlonneke Willemsen’ kwam tot stand met genereuze steun van Profotonet en duurde van 8 juni t/m 1 september 2019.