Bewaren Natuurlijk

De collectie van Het Natuurhistorisch telt bijna 400.000 objecten. Waarom en vooral hoe deze natuurhistorische voorwerpen bewaard worden, is het onderwerp van de tentoonstelling ‘Bewaren Natuurlijk’. In het (dankzij steun van de Vrienden van Het Natuurhistorisch) compleet vernieuwde Museumlokaal is te zien op welke manieren een dode vogel bewaard kan worden, waarom sommige dieren in vloeistof geconserveerd worden, waarom fossielen niet uit elkaar vallen en hoe de schelpenverzameling bewaard wordt. De bijbehorende film laat zien hoe de preparateurs van het museum planten, vlinders, een vos en een bosmuis verwerken tot collectiestukken. Unieke archiefbeelden uit 1996 tonen het uitbenen van onze potvis op het strand van Kijkduin. 

 

Voor kinderen zijn er in ‘Bewaren Natuurlijk’ doe-activiteiten, zoals raden bij welk dier de binnenkantjes horen en het juiste voedsel bij de juiste schedel hangen. 

 

Het museum in coronatijd

Het Natuurhistorisch is weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen:

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is verplicht om vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

In het museum zijn mondmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder.