Bewaren Natuurlijk

De collectie van Het Natuurhistorisch telt bijna 400.000 objecten. Waarom en vooral hoe deze natuurhistorische voorwerpen bewaard worden, is het onderwerp van de tentoonstelling ‘Bewaren Natuurlijk’. In het (dankzij steun van de Vrienden van Het Natuurhistorisch) compleet vernieuwde Museumlokaal is te zien op welke manieren een dode vogel bewaard kan worden, waarom sommige dieren in vloeistof geconserveerd worden, waarom fossielen niet uit elkaar vallen en hoe de schelpenverzameling bewaard wordt. De bijbehorende film laat zien hoe de preparateurs van het museum planten, vlinders, een vos en een bosmuis verwerken tot collectiestukken. Unieke archiefbeelden uit 1996 tonen het uitbenen van onze potvis op het strand van Kijkduin. 

Voor kinderen zijn er in ‘Bewaren Natuurlijk’ doe-activiteiten, zoals raden bij welk dier de binnenkantjes horen en het juiste voedsel bij de juiste schedel hangen. 

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Geen online tickets met tijdslot meer
 

Vooraf online een ticket met een vaste starttijd boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden.

Lees hier welke coronamaatregelen nog gelden, en welke niet meer.

Op 3 oktober om 14:00 uur geeft Philippe König een lezing over (zijn) Helden van de valkerij. Info en reserveren: hier.