Dominomus

Op 14 november 2005 werd in een evenementenhal in Leeuwarden een huismus doodgeschoten. Er stonden daar 4 miljoen dominostenen opgesteld voor een televisiespektakel, ‘Domino Day’ genaamd. De mus had er 23.000 van omgegooid, Om meer schade te voorkomen, werd het vogeltje doodgeschoten. ‘Domino Day’ kon doorgaan. De ophef over de dood van de mus (en de ophef over de ophef) was echter groot. Justitie nam de dode mus in beslag. De mussenschutter werd met de dood bedreigd. Er ontstond tot ver over onze grenzen een mediahype. 

Na een intensieve lobby bij het Ministerie van Justitie wist het museum de dode mus en het boterkuipje waarin ze bewaard werd te verwerven. Naderhand is er ook een aantal originele (omgevallen) Domino-Day-Dominostenen aan het ensemble toegevoed. 

[Passer domesticus, jong wijfje, met boterkuipje en originele Domino Day Dominostenen; schenking Ministerie van Justitie, Functioneel Parket (NMR 9989-02269)]

Meer dode dieren met een verhaal

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Geen online tickets met tijdslot meer
 

Vooraf online een ticket met een vaste starttijd boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden.

Lees hier welke coronamaatregelen nog gelden, en welke niet meer.

Op vrijdag 29 oktober is het museum van 19:00 - 21:30 open. Kom doodleuk griezelen!