Frühstücksvleermuis

In oktober 2012 werd in Stuttgart een dode dwergvleermuis gevonden tussen ontbijtvlokken. De geschrokken consumenten schakelden het Chemisches und Veterinäruntersuchungsambt (CVUA-Stuttgart) in. Met de volksgezondheid hoog in het vaandel, pakte men er daar flink mee uit. Volgens het onderzoeksrapport was de vleermuis volledig intact, smetteloos gemummificeerd en woog hij 2 gram (levende of versdode exemplaren wegen gemiddeld 5 gram).

De verpakking ontbijtvlokken was in augustus 2012 aangeschaft en geopend, en had sindsdien op de keukenplank gestaan. Tussen de ontbijtvlokken werden ook vleermuiskeutels aangetroffen. Dit maakt aannemelijk dat het diertje niet in de fabriek maar in huis in de doos terechtkwam en wegkwijnde. Toch zorgde de vondst van deze vleermuis voor veel ophef in de Duitse media. Na een met redenen omkleed verzoek schonk de CVUA de vleermuis met de ontbijtvlokken aan het museum.

[Pipistrellus pipistrellus, mannetje, gemummificeerd, met uitwerpselen en originele ontbijtvlokken (Mini-Zimties); schenking Chemisches und Veterinäruntersuchungsambt (CVUA), Stuttgart (NMR 9990-03109)]

Meer dode dieren met een verhaal 

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Geen online tickets met tijdslot meer
 

Vooraf online een ticket met een vaste starttijd boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden.

Lees hier welke coronamaatregelen nog gelden, en welke niet meer.

Op vrijdag 29 oktober is het museum van 19:00 - 21:30 open. Kom doodleuk griezelen!