Mosasaurus

Deze gipsen replica van een schedel van de Mosasaurus (Mosasaurus hofmanni) is te zien in de tentoonstelling Opgeraapt, Opgevist, Uitgehakt. Deze schedel werd gevonden in één van de gangen in de St. Pietersberg bij Maastricht. Sinds 1794 bevindt het originele exemplaar zich in het Museum van Natuurlijke Historie in Parijs. De hier tentoongestelde replica is vervaardigd door de beroemde Franse geoloog en anatoom baron Georges Cuvier (1769-1832).

De Mosasaurus, ook wel Maashagedis genoemd, is een geslacht uit de Mosasauridae, een groep uitgestorven vleesetende sauriërs die in zee leefde. De Mosasaurus heeft zijn naam te danken aan de rivier de Maas (Latijn: Mosa) die aan de voet van de Sint Pietersberg stroomt. De Mosasaurus leefde in het Maastrichtien, het laatste deel van het Krijt, 71,3 tot 65,4 miljoen jaar geleden.

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Geen online tickets met tijdslot meer
 

Vooraf online een ticket met een vaste starttijd boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden.

Lees hier welke coronamaatregelen nog gelden, en welke niet meer.

Op 3 oktober om 14:00 uur geeft Philippe König een lezing over (zijn) Helden van de valkerij. Info en reserveren: hier.