Dertig jaar Straatgras

[13 juli 2018] Vandaag verschijnt nummer 1 van jaargang 30 van Straatgras, ons museummagazine met de ondertitel 'Berichten uit het Natuurhistorisch Museum Rotterdam'. In de loop van volgende week valt het op de mat van onze Vrienden en relaties. Het is een 40-pagina's dik zomernummer geworden, vol informatie over tentoonstellingen, aanwinsten, onderzoek en veldwerk van zowel het museum als Bureau Stadsnatuur, en een column - in dit nummer van de Rotterdamse schrijver Tjeerd Langstraat. Ook het jaarverslag 2017 staat in Straatgras. De complete inhoudsopgave en een aantal artikelen is hier alvast in te zien.

Straatgras ontvangen?
U kunt op de verzendlijst van Straatgras komen, door Vriend van Het Natuurhistorisch te worden. Behalve twee keer per jaar Straatgras, krijgt u een Vriendenkaart waarmee doorlopende gratis toegang tot het museum gegarandeerd is, en 25% korting op de toegangsprijs van Diergaarde Blijdorp.

Losse nummers van Straatgras zijn te koop in de Museumwinkel.

We zijn weer open!

Vanaf 1 juni is Het Natuurhistorisch weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen: 

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is voor alle bezoekers verplicht vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop. We verkopen geen tickets in het museum.

Zie je een museumbezoek nog niet zitten (of ben je ziek), bezoek dan Het Natuurhistorisch Online, met filmpjes en de audiotour voor thuis.