Dominomus tijdelijk naar Het Noordbrabants Museum

[24 september 2020]  De Dominomus, een van de topstukken van Het Natuurhistorisch, gaat het museum tijdelijk verlaten. Het iconische onderdeel van de tentoonstelling ‘Dode dieren met een verhaal’ wordt uitgeleend aan Het Noordbrabants Museum en krijgt daar van 10 oktober 2020 t/m 24 januari 2021 een plaats in de nieuwe tentoonstelling ‘Asjemenou! - De Nederlandse populaire cultuur in 100 voorwerpen’. De beroemde mus krijgt daar gezelschap van, onder andere, een Kapsalon, de Pet van Ome Willem en een Flippo.

Vervanger: De lijmmuis
De Dominomus is dinsdag 29 september 2020 voorlopig voor het laatst in het Rotterdamse museum te zien. Daarna gaat de opgezette vogel op transport naar het museum in Den Bosch. Haar plaats wordt ingenomen door een nieuwe aanwinst onder de ‘Dode dieren met een verhaal’: de Lijmmuis – een bosmuis (Apodemus sylvaticus) die op een school in Keulen van de papierlijmvoorraad snoepte en aan de tubes bleef plakken (en overleed).

De Dominomus is twee keer eerder uitgeleend. In 2007 keerde ze terug naar haar geboortegrond Leeuwarden voor een tentoonstelling in het Natuurmuseum Fryslân. In 2017 werd ze geleend door het Koninklijk Huis voor een tentoonstelling in het Koninklijk Paleis Amsterdam ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van Koning Willem-Alexander. De Dominomus werd toen een maand geëxposeerd naast de trouwjurk van Koningin Maxima.

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam werkt graag mee aan cultuurhistorische tentoonstellingen waarin belangrijke natuurhistorische museumstukken een rol spelen.

Museum gesloten | closed

Het Natuurhistorisch is in verband met de coronamaatregelen voorlopig gesloten.

Het Natuurhistorisch gaat online doodleuk door! Bezoek 'Museum Online' op onze website.

Wij kunnen in deze coronatijd best wel wat vrienden gebruiken! Meld je hier aan en ontvang het boek 'Natuurschatten' als welkom. 

Vrienden krijgen ons museumtijdschrift Straatgras thuis. Voor alle thuisblijvers is het decembernummer hier online te lezen