IJs-ijsvogel krijgt plaats in expo 'Dode dieren met een verhaal'

[13 maart 2018]  De dode ijsvogel die begin maart vastvroor in het ijs in Oostzaan, en waarvan de dramatische foto wereldwijd viral ging, krijgt een plaats in de tentoonstelling ‘Dode dieren met een verhaal’ van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Dinsdagavond droeg de maker van de foto, de dertienjarige Christoph van Ingen, een blok ijs met daarin de ijsvogel over aan museumdirecteur Kees Moeliker. Het museum wil de fluorescerend blauwe vogel in het originele ijs exposeren, en is daarvoor op zoek naar een soort vries-vitrine. Tot die gevonden is, blijven ijsvogel en ijs achter de schermen bij -20 graden in de kadavervriezer.

Christoph en zijn vader zaagden de ijsvogel samen uit het ijs toen bleek dat souvenirjagers de wereldberoemde ijsvogel wilde meenemen. Ze bewaarden het ijsblok thuis in de vriezer. Toen Kees Moeliker dat hoorde, zag hij zijn kans schoon. Hij liet weten dat het museum de ijsvogel compleet in het ijs een tweede leven in het museum wilde geven. Dat vond de familie van Ingen een prima bestemming. Om Christoph te belonen voor zijn reddingsactie hebben de Vrienden van Het Natuurhistorisch een PlayStation beschikbaar gesteld. Het museum zelf stelt nooit iets tegenover schenkingen, behalve eeuwige roem en naamsvermelding. Voor Christoph maakten de Vrienden van het museum graag een uitzondering. Aan NRC liet Christoph weten blij met de PlayStation te zijn: „Wow, het is zelfs een Pro!”. 

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Door een storing zijn we telefonisch niet bereikbaar
 

Vooraf online een ticket met een vaste starttijd boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden.

Lees hier welke coronamaatregelen nog gelden, en welke niet meer.

Op vrijdag 29 oktober is het museum van 19:00 - 21:30 open. Kom doodleuk griezelen!