Poten geroosterde Haagse reiger veilig in Het Natuurhistorisch

[5 maart 2018]  De poten van de dode blauwe reiger die zondag 4 maart in het Haagse Bos werd geroosterd en opgegeten door een dakloze zijn opgenomen in de collectie 'Dode dieren met een verhaal' van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Medewerkers van het politiebureau Overbosch/Haagse Hout redden de etensresten uit de politievuilcontainer en overhandigden een compleet onderbeen en een afgekloven voet aan de in allerijl uitgerukte conservator Bram Langeveld die constateerde dat de bijzondere aanwinst door de rook uitstekend geconserveerd is. Museumdirecteur Kees Moeliker merkte op dat de geur die de reigerpoten verspreiden 'niet onder doet voor die van kipkluifjes op een buurtbarbecue'. 

Zodra de reigerpoten goed ingedroogd zijn, krijgen ze een plaats in de expositie 'Dode Dieren met een Verhaal' die laat zien hoe en waar mens en dier met elkaar in botsing komen, en wat de gevolgen kunnen zijn. Het is de tweede Haagse aanwinst in die expo - de Tweede Kamermuis werd in 2012 bijgezet in de eregalerij. Het museum broedt nog op een passende naam voor de aanwinst en staat open voor suggesties.

We zijn weer open!

Vanaf 1 juni is Het Natuurhistorisch weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen: 

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is voor alle bezoekers verplicht vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Zie je een museumbezoek nog niet zitten (of ben je ziek), bezoek dan Het Natuurhistorisch Online, met filmpjes en de audiotour voor thuis.