Eerste Stadsnatuurreservaat bij Het Natuurhistorisch

[2 oktober 2018] Rotterdam heeft er een nieuw natuurgebied bij. Vlak achter Het Natuurhistorisch, aan de rand van het Museumpark, ligt het eerste stadsnatuurreservaat van Rotterdam.

In het reservaat zijn microleefgebiedjes gecreëerd voor allerlei soorten planten en dieren. Zo ligt er een zandberg voor gravende insecten en duinplanten, en staan er onbewerkte houten palen waar bijen en kevers in terecht kunnen. Verder wordt het terrein van krap 500 vierkante meter met rust gelaten.

De middelste teunisbloem, de rosse metselbij, de winterkoning en het citroenlieveheersbeestje hebben het kleine paradijsje al gevonden, maar de ecologen van Bureau Stadsnatuur verwachten er nog veel meer vestigingen in de komende jaren.

Het stadsnatuurreservaat, dat in samenwerking met gemeente Rotterdam tot stand is gekomen, ligt op strategische afstand van De Nieuwe Tuin van Het Nieuwe Instituut. Ook daar kunnen wilde planten en dieren zich spontaan vestigen. Door uitwisseling tussen beide gebiedjes, neemt de biodiversiteit in het Museumpark als geheel toe.

Het stadsnatuurreservaat is vrij toegankelijk voor iedereen. Ook voor mensen.