Eerste stadsnatuurreservaat bij Het Natuurhistorisch

[2 oktober 2018] Rotterdam heeft er een nieuw natuurgebied bij. Vlak achter Het Natuurhistorisch, aan de rand van het Museumpark, ligt het eerste stadsnatuurreservaat van Rotterdam.

In het reservaat zijn microleefgebiedjes gecreëerd voor allerlei soorten planten en dieren. Zo ligt er een zandberg voor gravende insecten en duinplanten, en staan er onbewerkte houten palen waar bijen en kevers in terecht kunnen.

De middelste teunisbloem, de rosse metselbij, de winterkoning en het citroenlieveheersbeestje hebben het kleine paradijsje al gevonden, maar de ecologen van Bureau Stadsnatuur verwachten er nog veel meer vestigingen in de komende jaren.

Het stadsnatuurreservaat, dat in samenwerking met gemeente Rotterdam tot stand is gekomen, ligt op strategische afstand van De Nieuwe Tuin van Het Nieuwe Instituut. Ook daar kunnen wilde planten en dieren zich spontaan vestigen. Door uitwisseling tussen beide gebiedjes, neemt de biodiversiteit in het Museumpark als geheel toe.

Het stadsnatuurreservaat is vrij toegankelijk voor iedereen. Ook voor mensen.

We zijn weer open!

Vanaf 1 juni is Het Natuurhistorisch weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen: 

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is voor alle bezoekers verplicht vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Zie je een museumbezoek nog niet zitten (of ben je ziek), bezoek dan Het Natuurhistorisch Online, met filmpjes en de audiotour voor thuis.