Tentoonstelling 'Vaccineren Ja!/Nee?' verlengd, met corona-update

[9 juni 2020]  De tentoonstelling ‘Vaccineren Ja!/Nee?’ over het vaccinatiedebat is verlengd en uitgebreid met een speciale corona-update die draait om de vraag 'Wanneer is er een vaccin tegen COVID-19?'. Het antwoord weet niemand, maar Bart Haagmans, viroloog en onderzoeker coronavirussen op de afdeling Viroscience van het Erasmus MC, laat zich optimistisch uit in de tentoonstelling: "Een werkzaam COVID-19 vaccin komt er!". Dankzij stevige inhoudelijke inbreng van onze buren van het Erasmus MC wordt  duidelijk welke fases er tijdens de ontwikkeling van een vaccin doorlopen worden en waarom dit zo lang duurt. Ook geeft de update informatie over welke typen vaccin er tot de mogelijkheden behoren bij het ontwikkelen van een vaccin tegen COVID-19 en wat de risico’s zijn als we de fases van ontwikkeling te snel doorlopen. De urgentie van een vaccin vat Marion Koopmans, hoofd van de afdeling Viroscience, mooi samen: "De beste manier om van de 1,5 meter samenleving af te komen is een COVID-19 vaccin."
De tentoonstelling ‘Vaccineren Ja!/Nee?’ duurt t/m 10 januari 2021. 

We zijn weer open!

Het Natuurhistorisch is weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen: 

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Boek vooraf online een ticket met een vaste starttijd. Dat kan in onze e-ticket shop

Behoor je tot de COVID-19 risicogroepen en wil je het museum met zo min mogelijk medebezoekers delen? Bel onze front-office voor actuele informatie over (doordeweekse) dagen en tijdstippen waarop het rustig is: 010-4364222.