Tentoonstelling 'Vaccineren Ja!/Nee?' verlengd, met corona-update

[9 juni 2020]  De tentoonstelling ‘Vaccineren Ja!/Nee?’ over het vaccinatiedebat is verlengd en uitgebreid met een speciale corona-update die draait om de vraag 'Wanneer is er een vaccin tegen COVID-19?'. Het antwoord weet niemand, maar Bart Haagmans, viroloog en onderzoeker coronavirussen op de afdeling Viroscience van het Erasmus MC, laat zich optimistisch uit in de tentoonstelling: "Een werkzaam COVID-19 vaccin komt er!". Dankzij stevige inhoudelijke inbreng van onze buren van het Erasmus MC wordt  duidelijk welke fases er tijdens de ontwikkeling van een vaccin doorlopen worden en waarom dit zo lang duurt. Ook geeft de update informatie over welke typen vaccin er tot de mogelijkheden behoren bij het ontwikkelen van een vaccin tegen COVID-19 en wat de risico’s zijn als we de fases van ontwikkeling te snel doorlopen. De urgentie van een vaccin vat Marion Koopmans, hoofd van de afdeling Viroscience, mooi samen: "De beste manier om van de 1,5 meter samenleving af te komen is een COVID-19 vaccin."
De tentoonstelling ‘Vaccineren Ja!/Nee?’ duurt t/m 10 januari 2021. 

Museum gesloten | closed

Het Natuurhistorisch is in verband met de coronamaatregelen gesloten t/m 9 februari 2021

Het Natuurhistorisch gaat online doodleuk door! Bezoek 'Museum Online' op onze website.

Wij kunnen in deze coronatijd best wel wat vrienden gebruiken! Meld je hier aan en ontvang het boek 'Natuurschatten' als welkom. 

Vrienden krijgen ons museumtijdschrift Straatgras thuis. Voor alle thuisblijvers is het decembernummer hier online te lezen