Persfoto's Roos Holleman: Wallacea

> roodhalsjufferduif – pink-headed fruitdove – Ptilinopus porphyreus. (pastelkrijt op papier, 52x76 cm; Roos Holleman)

> Wallace’ jufferduif – Wallace’s fruit-dove – Ptilinopus wallacii. (pastelkrijt op papier, 52x76 cm; Roos Holleman)

> Sulawesischarrelaar – purple-winged roller – Coracias temminckii. (pastelkrijt op papier, 52x76 cm; Roos Holleman)

> Molukkenboshoen – Moluccan megapode – Eulipoa wallacei. (pastelkrijt op papier, 52x76 cm; Roos Holleman)

> geelkraagparadijsvogel – magnificent bird-of-paradise – Cicinnurus magnificus. (pastelkrijt op papier, 52x76 cm; Roos Holleman)

> Chinese wielewaal – black-naped oriole – Oriolus chinensis broderipi. (pastelkrijt op papier, 52x76 cm; Roos Holleman)

> Chinese wielewaal (Oriolus chinensis broderipi), in 1856 door Wallace verzameld op Lombok; balg, collectie The Natural History Museum, NHMUK 73.5.12.1160. (foto Alexander Reeuwijk)

> Boekomslag Wallacea (Noordboek, ISBN 978 90 5615 635 0)

> Roos Holleman: "De werken exposeer ik in een groot grid, een soort installatie, een ode aan de diversiteit van soorten maar ook een reflectie op de kunst van het ordenen en de menselijke verzameldrift." (Kees Moeliker)

We zijn weer open!

Vanaf 1 juni is Het Natuurhistorisch weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen: 

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is voor alle bezoekers verplicht vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Zie je een museumbezoek nog niet zitten (of ben je ziek), bezoek dan Het Natuurhistorisch Online, met filmpjes en de audiotour voor thuis.