persfoto's De grootste beet ooit - Leviathan melvillei

De roofpotvis Leviathan melvillei [A] schedel, bovenaanzicht; [B], schedel, onderkaak en onderkaakstanden in rechter zijaanzicht. Grijs: missende delen. (Giovanni Bianucci, Univ. di Pisa)

Onderkaak van de roofpotvis Leviathan melvillei. [A] rechts en links, bovenaanzicht; [B] rechts, met voorste tand, zijaanzicht. (Giovanni Bianucci, Univ. di Pisa)

Schematische schedelbouw en gebitstructuur van Leviathan melvillei (A), potvis (B) en orka (C); de slaap-opening en tanden zijn donker gekleurd (hoe groter de slaapopening, hoe groter de bijtkracht). (Giovanni Bianucci, Univ. di Pisa)

Klaas Post (staand) en Jelle Reumer bij de fossiele resten van de roofpotvis Leviathan melvillei in de woestijn van Peru. (Giovanni Bianucci, Univ. di Pisa)

Klaas Post bij de fossiele resten van de roofpotvis Leviathan melvillei in de woestijn van Peru. (Giovanni Bianucci, Univ. di Pisa)

Leviathan jaagt op een middelgrote (7 meter lange) baleinwalvis. Reconstructietekening door Charlène Letenneur, MNHN-Paris. (Charlène Letenneur, MNHN)

We zijn weer open!

Vanaf 1 juni is Het Natuurhistorisch weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen: 

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is voor alle bezoekers verplicht vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Zie je een museumbezoek nog niet zitten (of ben je ziek), bezoek dan Het Natuurhistorisch Online, met filmpjes en de audiotour voor thuis.