persfoto's Grote sabeltandkat opgevist uit Noordzee

Fragment (ellebooggewricht) van het opperarbeen van de grote sabeltandkat (Homotherium crenatidens) opgevist uit de Noordzee. A vooraangezicht; B achteraangezicht; C binnenzijde; D buitenzijde; E onderaanzicht.

Vergelijking van het opperarmbeenfragment van de grote sabeltandkat (Homotherium crenatidens) (D) met drie stukken opperarmbeen van de grottenleeuw (Panthera spelaea): vooraanzichten van (A) rechter  opperarmbeen; (B) linker opperarmbeen; (C) rechter opperarmbeen.

Locatie in de Noordzee waar de TX1 het fossiel van de grote sabeltand opviste, op 12 augustus 2008.

Om het opgeviste fossiel op naam te brengen moesten Dick Mol en Wilrie van Logchem de nieuwe vondst vergelijken met honderden andere fossiele resten van katachtigen.

Wilrie van Logchem vergelijkt het opgeviste fossiele opperarmbeen van een grote sabeltandtijger met fossielen van andere uitgestorven katachtigen.

We zijn weer open!

Vanaf 1 juni is Het Natuurhistorisch weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen: 

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is voor alle bezoekers verplicht vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Zie je een museumbezoek nog niet zitten (of ben je ziek), bezoek dan Het Natuurhistorisch Online, met filmpjes en de audiotour voor thuis.